Share |

Modern Nativity. Jesličky po hipstersku

foto Modern Nativity.

Modern Nativity. Moderní jesličky, narození Ježíška. Novinka pro letošní advent.
 
Kráva, která má razítko bio a jí bezlepkové krmivo. Tři králové na Segwayích s balíčky od Amazon Prime. Ovce v pseudoskandinávském hygge vánočním svetru, střecha chléva má solární panely, nechybí ani iPad, Josef fotí s ježíškem selfie - je tu i Marie a dělá duck face. O oblečení ani nemluvě - detaily jsou fakt docela dokonalé:)
 
Umění? Komerce? Sociální komentář? Srandička? "Myslím, že v době narození Ježíše snad ani neměli iPhone, což vysvětluje, proč nedal Josef jeho narození na Snapchat. Pokud nevíte, co je to myrha, je tohle přesně něco pro vás," láká text na webu projektu a dává tušit ironické pozadí akce.
Celá legrace je ke koupi za zjevně záměrně přepálených 129,99 dolarů bez poštovného tady - a prý se skutečně prodává, a hodně.
Zakladatel projektu Casey Wright řekl webu mashable: "Po pár pivech jsme s kamarády začali vtipkovat na téma, jaké by to bylo, kdyby se svaté texty různých náboženství odehrávaly s moderní době." A tak se zrodila idea hipsterských jelsiček. "Oslovili jsme jednoho ilustrátora, aby nápad načrtnul, a když jeho obrázky přišly, bylo to příliš skvělé na to, abysme ten nápad hodli pod stůl." Fórek jde na odbyt daleko líp, než kdo čekal. "Prodáváme 500 kusů denně," uvádi Casey Wright. "Půlka lidí je nadšená a půlka říká, ať shoříme v pekle."


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.