Share |

Mladé maso je k vidění v MeetFactory

pozvánka

Léto s MeetFactory je v plném proudu! Středa 18.7. je připravena především pro milovníky mladého (uměleckého) masa. V rámci otevřených ateliérů máte možnost setkat se s novými rezidenty MeetFactory, potom zajít na komentovanou prohlídku výstavy Opak je pravdou s její kurátorkou Karinou Kottovou a nakonec zjistit, jakým směrem se během prvního semestru svého fungování vydala škola současného umění Scholastika a co vytvořili její studenti v ateliérech umělců jako je Robert Šalanda, Jiří Franta a David Böhm nebo Ivars Gravlejs.

16.00 - 21.30 OTEVŘENÉ ATELIÉRY
Rezidenti MeetFactory představují svou práci a své projekty. Budete moci nahlédnout do jejich dílen, potkat se přímo s umělci a pobavit se s nimi o jejich práci.
Umělci: Katharina Fricke (GER), József Tamás Balázs (HU), Tamás Szvet (HU), Vivien Peach (GB), Veronika Landa (CZ), Viktor Valášek (CZ)

18.00 KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA
Kurátorka Karina Kottová představí výstavu Opak je pravdou, kde je v souvislosti s díly mladých autorů z Čech a Nizozemí představen soubor One Minute Sculptures významného rakouského umělce Erwina Wurma.
Vystavující umělci: Anna Hulačová (CZ), Iede Reckman (NL), Pavla Sceranková (CZ), DerkThijs (NL), Erwin Wurm (AUT)

20.00 PREZENTACE ŠKOLY SOUČASNÉHO UMĚNÍ SCHOLASTIKA
Scholastika je novou vzdělávací platformou v oblasti výtvarného umění, užitého umění a designu. Založili ji umělci Ondřej Brody a Evžen Šimera. Studenty skrze výuku vedenou především mladými umělci a teoretiky aktivně zapojují do současné umělecké scény.
 
Léto s MeetFactory: Mladý maso
St 18.7., 16:00 - 21:30
Vstup zdarma
www.meetfactory.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.