Share |

The Mission zahrají v Akropoli ve čtvrtek večer

foto: Duncan Brycelend

The Mission se chystají hrát především starší skladby.
 
„Když jsme tu byli naposledy, asi před jedenácti lety, skončili jsme po koncertě na baru popíjením absintu. Vzpomínám si, že se pak objevil nějaký člověk, co se nám snažil stůj co stůj dostat do tourbusu a Craig, který už měl dost upito, na něj vytáhl nůž. Zní to divně, když to takhle popisuju, ve skutečnosti to bylo zábavné, protože s Craigem se nikdy nenudíte.“ vzpomíná na Prahu Wayne Hussey z legendárních The Mission, kteří se u příležitosti turné k 25.výročí jejich vzniku zastaví v původním složení 7.6. v Paláci Akropolis.

Skupinu The Mission, která patří k nejvýznamnějším představitelům gothic rocku, založilo v roce 1986 trio Hussey-Hinkler-Adams, bývalí členové The Sisters Of Mercy. Za svoji kariéru, vícekrát přerušenou personálními změnami či touhou hyperproduktivního Husseyho po vlastních projektech, vydali jedenáct studiových alb, z kterých se nejedno navždy zapsalo do dějin světové rockové hudby. Vzpomeňme alespoň Carved In Sand (1990), Masque (1992) a Neverland (1996) z doby, ve které The Mission asi nejvíce zasáhli tuzemské publikum. Z jejich návratu na scénu vzešlo album Dum Dum Bullet (vydané v roce 2010), které potvrzuje, že The Mission v uplynulém století rozhodně neřekli vše.

„Budeme se soustředit na naše starší desky. Na ty, které jsme vytvořili společně s Craigem a Simonem.“ přibližuje program čtvrtečního koncertu v Paláci Akropolis Wayne Hussey.

Koncert začne ve 20 hodin. Vstupenky je ještě možné zakoupit za 650 korun v předprodeji v kavárně Paláce Akropolis nebo v distribučních sítích Ticketportal a Ticketpro. V den koncertu budou k dostání na pokladně Paláce Akropolis.

THE MISSION /UK
6. 6.
19:30, Velký sál

Více na www.ticketportal.cz, www.ticketpro.cz a www.palacakropolis.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.