Share |

MISSINCAT POPRVÉ V ČESKU

foto: pořadatel akce

Italský šarm, půvab a humor a ohromná muzikálnost jsou poznávacími znaky každého koncertu MissinCat. MissinCat, vlastním jménem Caterina Barbieri, je italská zpěvačka žijící už několik let v Berlíně. Je multi-instrumentalistka, hraje na několik nástrojů včetně kytary, baskytary, piana/kláves a syntetizátorů, předskakovala Amy Winehouse nebo The XX. Z hudby MissinCat číší bezbřehá hravost i rozpustilost a poetika podobná např. Emilianě Torriny. V Česku vystoupí poprvé 5. 5. 2017 v pražském Café V lese.

Na svém prvním koncertu v ČR v pražském Café V lese bude Caterina doprovázena bubeníkem, který také používá různé nástroje – záleží na písni. MissinCat zapojuje do svých songů často i publikum – například když potřebuje pro doladění atmosféry zvuk deště, požádá posluchače, aby svými ukazováčky klepali o dlaně během předehry a dohry. A prší…
 
Caterina se před pár lety usadila v Berlíně a díky úspěchu posledního alba “Wirewalker”(2015) si tam udělala mnoho nových přátel i fanoušků. Vřelý zvuk a chytlavé, nicméně umělecky vytříbené písně přitáhly pozornost mnoha lidí a vedly k úspěšnému koncertování nejen v Německu, ale také v USA, Austrálii, Velké Británii a samozřejmě také doma v Itálii. Pár jejích písní bylo použito ve filmech a televizních reklamách např. na Nintendo, Coke Zero nebo NetCom v Norsku.
 
V roce 2016 přichází MissinCat s novou nahrávkou – EP “Forces”. “FORCES” – 5 písní, které napsala, produkovala a nahrála ve spolupráci s pěti různými umělci. Nápad na tento projekt přišel v létě 2016 během setkání s uznávaným producentem a hudebníkem, který působí pod pseudonymem Robot Koch.
 
Chystané EP zahrnuje tyto umělce: Hundreds, Me & My Drummer, Robot Koch, La Boum Fatale a Federico Albanese. Každá píseň je výsledkem vzrušující spolupráce a má jiný příběh, v písních se střetávají různé světy a hudební styly. FORCES dávají věci do pohybu a vedou k písním, které by si Barbieri ještě před pár měsíci nedovedla představit napsat a hrát. Ale zároveň je projev italské zpěvačky v každé písni konstantní a rukopis MissinCat je jasně rozpoznatelný.
 
Jako předkapela vystoupí na prvním koncertu MissinCat v ČR švýcarsko-německé duo Lorraine. 

100% výtěžku koncertu bude použito pro potřeby Chráněného bydlení Slapy pro lidi s mentálním postižením – více na www.akcecihla.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.