MINT Market Praha bude opět v Holešovicích

foto: pořadatel akce
foto: pořadatel akce

Ožívající prostor Pražské tržnice nás nalákal zpátky. Tak okomentovali pořadatelé MINT Marketu Praha svůj návrat na místo činu. V pátek a v sobotu 12. a 13. dubna se tam vrátí po více než čtyřech letech. V hale číslo 17 a jejím okolí rozbalí návštěvníkům své stánky s oblečením, doplňky, šperky, designovým zbožím i unikátními dobrotami na sto prodejců. MINT Market se koná za podpory městské části Praha 7 a projektu Art District 7.

Originalita a český původ. Zboží vyráběné v malém množství, často ručně a těmi, kdo ho pak i prodávají. To je to, co láká pravidelné návštěvníky MINT Marketů pořádaných po celé České republice. „Naši zákazníci se chtějí odlišovat. Chodí si k nám koupit něco jiného, zajímavého, inspirovat se neotřelými nápady lokálních prodejců. A také se pobavit a zažít unikátní atmosféru, kterou jsou naše trhy proslulé,“ uvedl ředitel festivalu Zbyněk Hanko.

V dubnu zažije Praha již čtyřiadvacátý ročník festivalu. Od svého debutu v roce 2011 prošel řadou změn v názvu, místě i organizaci. Z Holešovice Fashion Marketu se stal MINT Market Praha. Vyzkoušel celou řadu prostor po celé Praze i spoustu novinek a experimentů. „To hlavní – svou duši – má ale stále stejnou. I proto jsme se vrátili na místo činu. Pražská tržnice mění svou tvář. Prochází rekonstrukcí, láká na nové prostory i obchody a stánky. Rozhodli jsme se být součástí této změny,“ vysvětlil Hanko.

Zpátky do tržnice se těší i samotní prodejci. Například pražské nakladatelství GplusG. „Na festivalu jsme byli poprvé právě v Holešovicích. Bude to návrat do starých dobrých známých končin. Pro čtenáře jsme si tam připravili novinku, která se musí zažít. Je tak trochu kouzelná. Jde o krásné dobrodružství objevování toho, jak bydlí lidé a jak žijí zvířata. Jmenuje se Bydlíme a je od Jiřího Dvořáka a ilustrátorky Daniely Olejníkové,” sdělila Barbora Čermáková z nakladatelství.

Festival si může užít úplně každý. I proto organizátoři dbají na jeho dostupnost. Vítaní jsou i čtyřnozí miláčkové a samozřejmě maminky s kočárky. Vstup je vždy zdarma. Maminky mohou využít pro odložení kočárků prostor pod schody.

MINT Market Praha 24
12. – 13. 4. 2019
Pražská tržnice, hala 17 a okolí
Pá: 11:00-18:00; So: 10:00-17:00

Comments

comments

Vyhledat