Share |

Mezinárodní festival Janáček Brno 2014 se chystá na listopad

foto: pořadatel akce

Letošní festival Janáček Brno 2014 bude oslavovat 160. výročí narození Leoše Janáčka, kterého poctí dárkem v podobě uvedení některých jeho zamilovaných děl. Ostatně o tom vypovídá už samotný festivalový podtitul „Happy Birthday Leoš“.
 
Zkrátka se budou slavit narozeniny! Uslyšíte např. Bartókův první klavírní koncert, na dětské posluchače a jejich rodiče čekají Janáčkova Říkadla s filmovou projekcí nebo inscenace Příhod lišky Bystroušky v režii Ondřeje Havelky, k níž bude připravena také výstava.
 
Přijedou i gratulanti, např. Kronos Quartet s programem. Na symfonickém koncertě bude provedena kompozice Variations orchestrales sur un theme de Janacek významného francouzského skladatele Marca-André Dalbavie. Národní divadlo Brno připravuje premiéru opery Věc Makropulos. A samozřejmě přijedou i zahraniční operní soubory.
 
Nebudou chybět ani workshopy, lektorské úvody, výstavy, komorní koncerty či konference. Předpokládaný termín zahájení prodeje vstupenek na Mezinárodní festival Janáček Brno 2014 je 1. 5. 2014.
 
Více na http://janacek-brno.cz/cs
Program na http://janacek-brno.cz/cs/docasny-program/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.