Share |

Merkádo je Latinská Amerika na Jiřáku

Merkádo, jednodenní latinskoamerický festival, ve čtvrtek 8. září od 9 do 21 hodin promění již potřetí Náměstí Jiřího z Poděbrad v Latinskou Ameriku. Přehlídka trhů exotických pokrmů, nápojů a výrobků představí na třicet prodejců, nabízejících výhradně zboží ze zemí Karibiku a Střední a Jižní Ameriky. Kromě nevšedních gastronomických zážitků se návštěvníci mohou těšit i na bohatý hudební, taneční a přednáškový program. Letošní ročník Merkáda je tematicky zaměřen na Amazonii a Peru. 
 
Návštěvníci Merkáda si budou moci již tradičně odnést domů řadu pochutin, které k Latinské Americe neodmyslitelně patří, od kávy, kakaa přes exotické ovoce a pikantní omáčky, bylinky, kosmetiku a koření. K zakoupení bude i originální bižuterie a bytové doplňky, ručně vyráběné indiánskými komunitami z Mexika či Peru. Na Merkádu nemůže chybět ani ochutnávka pokrmů podle původních receptur, s důrazem na peruánskou kuchyni (peruánské špízy anticuchos, venezuelské arepas, kolumbijské empanadas,…). Další oblastí nabídky bude široká nabíska mexické kuchyně, argentinské steaky, chilská a argentinská vína, typické regionální destiláty (peruánský národní nápoj pisco sour, brazilská cachaca, mexická tequilla, karibské rumy), široká škála odrůd latinskoamerické fair trade kávy a emblematický jihoamerický nápoj mate. 
V rámci doprovodného kulturního programu se mohou návštěvníci těšit na výstavu o peruánské indiánské medicíně, výstavu o mexických lidových řemeslech a relax zónu v podobě instalovaných houpacích hamac. Merkádo dále návštěvníkům nabídne oblíbený workshop latinskoamerických tanců a nově i workshop přípravy peruánských kulinářských specialit. Novinkou letošního ročíku bude pořad přednášek o problematice Peru a Amazonie. O taneční vystoupení a tradiční workshop salsy a bachaty se postará skupina Salsa4water, bohatý hudební program představí řadu uskupení s tradičními latinskoamerickými žánry (samba, rumba, tango,...).
Festival Merkádo, který sdružuje nevelkou latinskoamerickou komunitu v České republice, pořádá spolek Merkado, z. s., ve spolupráci s Městskou částí Praha 3. Akce je podporována velvyslanectvím Peru, Mexika, Argentiny, Brazílie, Chile, Generálním konzulátem a Turistickým úřadem Dominikánské republiky a Honorárním konzulátem El Salvadoru. 
 
MERKÁDO - Latinská Amerika na Jiřáku 
8.9. 2016, 9:00-20:00
www.merkadofest.cz
www.facebook.com/merkado/
tel: +420 727 840 237 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.