Share |

Meme invaze pokračuje: Kdo to przní českou historji?

Hus simtě / sestim smiř
artwork: Jaz exkluzivně pro www.protišedi.cz

Opráski sčeskí historje. Epické zlo biblických parametrů. A ultimátní sranda.
Před několika dny jsme vám představili ďábelského Saýce a jeho autora DJ Slamáka. Ze stejného podhoubí paralelně vstává další zlo. Co to je za strašné obrázky? Odkud se vynořuje to, co charakterizuje hláška Hus simtě?
Autorem ukrutných remixů české historie vytvořených v bájném Malování ve Windows je chlápek vystupující pod přezdívkou Jaz. Stejně jako DJ Slamák a jeho Saýc poletuje po diskusním serveru Okoun.cz - občas dělal koláže do diskusního fóra Vesjolyje kartinki proslulého opravdu zlým humorem. Nyní září coby ikonoklast se sérií Opráski sčeskí historje. Podobně jako u Saýce pod touto hlavičkou současně bují i tvořivost dalšího lidu, ale může za to on. Několik otázek...

Kde se to vzalo?
Opráski se vzaly zhlubin interentů, kdy jako vetnilace natlakovaného papniňáku jménem Saýc probuplaly na povrch krzevá Okoun. Zároveň ale také jako refelxe neuspkojivého historikcého podvjedomí současné mládeše, která užani nedvoede otpovědet na dotázku, jestli na Bílé hoře vihrál Přemsl Otakar nebo Husiti.

 

Co jsi zač? Co tě baví? Co nesnášíš?
Jsem morous a dělmám, comě baví. Bavímně moje práce, historje, českí jazik, histroje českího jazka, pivo a okoun. Nesánším, dyžse nožem řeře polytsyrén a fernet. Akorát ferten klidně přežju, ale polisirén teda ne, jakto skřípá.

 

Kreslis předtím komiks? Nebos dělal jen kartinki?
Úspejšnou dráhu aktivního kerslíře kemixu jsem opsutil ve třinácti leteh, ale sebraním dílem listjuji dondes. Krtinki jo, ale co zavřeli Kirjata, bilo to vohubu a rodina mi nedovlolila porkačovat v igelalitě.

 

Myslíš, že tenhle seriál vydrží dlouho?
Dokut udrším miš vruce a v Malování nedojdou bavry! Co mislíš ty?

 

Oblypena hystorycka poztava?
Zmikund, páč je to šikovní chlapík, ale jednou spálí Huza a nevděčníci češi se můžou utlouct po jeho bráchovi Válcavu IV., což bilo akorát neshopné hovado.

 

Boyž se Saýce?
Saýce se boim stejně jako bošstev nebo suprvulkánů. Víte, žese jendou rozlítí a smetou všechno živí, ale snažite se proplouvat pokorně žitovem a doufáte, ževás to mine.

 

Těšyž na vanoc?
Na Vánoc se těšim halvně an dopolendne, kdy se unás tradčině pije grog!

 

Eštěněco simtě?
Hele ne. Se stim smiř.

 

Tagušjen OD KAZI!

Diskusní klub Čtyčpístek mame kemiks, kde se TO vzalo, najdete zde.

Seriál OPRÁSKI SČESKÍ HISTORJE je postupně přidáván na tumblr.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.