Share |

Megaton Fashion Show již podeváté

foto: pořadatel akce

Ve čtvrtek 15.února úderem osmé hodiny večerní vypukne v pražském Lucerna Music Baru již 9. ročník tradičně netradičního večírku. Kapely všech žánrů se sejdou ne proto, aby podpořily a oslavily samy sebe, ale svoje grafičky a grafiky a český hudební design jako takový. Na akci, kterou letos moderuje Honza Křížek, budou předány ceny vítězům Megaton Fashion Show – soutěže o nejlepší hudební design. Vystoupí kapely Imodium a Status Praesents a součástí programu bude jako vždy i módní přehlídka soutěžního merče, na které muzikanti osobně předvedou svá kapelová trička. Těšit se můžete například na kapely Post-It, MoveBreakers a mnoho dalších.
/videoupoutávka/
 
Vstupné je dobrovolné. Celou částku pořadatelky věnují hudební a taneční skupině BLACK & WHITE  z dětského domova Dolní Lánov. Děti na akci osobně dorazí a vystoupí. K daru ze vstupného bude přičtena částka z každoroční charitativní dražby, která už nyní činí 32 100 Kč. Kromě hudebních nástrojů, upravených do jedinečných artefaktů zajímavými osobnostmi české umělecké scény, se letos v aukci objevily také návrhy tetování. Svá díla na místě šťastným výhercům předají například grafik a zpěvák Dan Kurz, youtuberka Annet Charitonová, tatér DanKo (ze studia Bobektattoo) a tatérka Moni F (ze studia Show Me! Tattoo).
 
Největšími hvězdami večera budou samozřejmě výherkyně a výherci soutěže o nejlepší hudební design. V kategoriích booklet, plakát a merch o nich v online hlasování rozhodne veřejnost – hlasování na fb stránce spolku Megaton Production končí 12. února v osm hodin večer. Svého favorita ocení také odborná porota, která rozhoduje napříč kategoriemi pro hudebního designera roku. Do poroty letos zasedli tatérka Zdeňka Vyhlídková alias Zdvyhl. Tattoo, fotograf Marek Musil, kameraman Gašper Šnuderl a zpěvák a dramaturg Jan Kunze. O výhercích poslední kategorie rozhodnou návštěvníci akce – pomocí hlasovacích lístků vyberou nejlepší kapelu na molu, tedy nejpovedenější modelingový výkon módní přehlídky.
 
Megaton Fashion Show – soutěž o nejlepší hudební design je v Čechách jedinou akcí svého druhu. Pravidelně se jí účastní přední osobnosti tohoto specifického odvětví. Například Studio Najbrt, Jaromír 99, Pavel Fuksa, Daniel Kurz, Milan Kukulský, Tomski&Polanski, Aleš Fulín nebo Maťo Mišík.
 
Umění samozřejmě není objektivní. Hlavním cílem soutěže není hodnotit, ale šířit povědomí o hudebním designu coby svébytné výtvarné disciplíně, která neprávem stojí opomíjená v pozadí. A díky tomu pomoci fanouškům českých kapel naučit se náležitě ocenit, kolik nehudební tvůrčí energie je potřeba v hudebním prostředí vynaložit.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.