Share |

Masopustní rejdění aneb všechny tváře Prahy 5

foto: pořadatel akce

Creative World ve spolupráci s radnicí Prahy 5 a starostou MUDr. Radkem Klímou připravili na únor masopustní veselici nejen pro občany Prahy 5. V rámci oficiálních Dnů Prahy 5, které by se měly stát tradicí a jež by měly rovněž oživit park Portheimka, bude připraven program pro celou rodinu, tvůrčí dílny pro děti, naučné stezky, soutěž o masopustní masky, trh s dobrým jídlem a pitím, hudba, bubnování se šamanem, dovadlo a mnoho dalšího. Přizvány byly k účasti i prezentaci také ambasády sídlící na Praze 5.
 
Termín: neděle19. 2. 2017 od 13.00 do 17.00 
 
Program na náměstí 14. října, Praha 5: Trhy s tématem Masopust v Čechách (řemeslo, tradice, tematické jídlo a pití) s bohatým kulturním programem.
 
Akcí provede moderátorka Českého rozhlasu - Rádia Junior Jana Rychterová, která na závěr také zazpívá.
Na akci budou přítomny ambasády se sídlem na Praze 5, které přispějí jak dobrým jídlem, tak programem – hudba, řemesla, kouzelník, a samozřejmě představí své aktivity v ČR. Mezi potvrzenými jsou velvyslanectví Rakouska, Tunisu, Indonésie, Kuby či Vietnamu.
 
Program v Parku Portheimka:
13.00 až 13.30: Slavnostní zahájení akce - přivítání návštěvníků i účinkujících
13.30 až 14.00: Spuštění soutěže o nejzajímavější masky a pozvánka do jednotlivých koutů.
14.00: Zahraje živě Romská kapela z Prahy 5 
 
Paralelně běží:
13.00 až 17.00:  Tvůrčí dílny (tvorba masek, zdobení perníčků a mnoho dalšího) a hudba (DJ)
14.00: DRUM CIRCLE: Bubnování v kruhu se šamanem pro děti
15.00: dětské vystoupení Švandova divadla
15.30: Mario Bihari trio – vystoupení známého romského hudebníka (více informací – viz níže)
16.00 až 17.00: Masopustní rejdění v Parku Portheimka s hlavními aktéry Masopustu „Brůnou“ - Kozí maska představující hrůzu, „Klibnou“ - masopustní šiml, Bábou, Židem, Pohřebářem, Nevěstou a Turkem směrem na Náplavku.
13.00 až 17.00: V modré síni galerie Portheimka – kreativní dílny pro děti i dospělé; venku: hudba, tanec, masopustní jídlo a pití. Barové stolky a hořáky k zahřátí
17.00: Slavnostní ukončení Masopustu - vyhlášení nejzajímavějších masek a odměna pro 5 NEJ masek.
Po celý den opékání buřtů na ohni.
 
V rámci programu se představí Dům dětí a mládeže z Prahy 5:
1. Vystoupení skupiny Breakdance akrobacie, který v DDM P5 pracuje druhým rokem. Jeho členy trénuje lektor Petr Ježek už od základní školy, pracují dohromady s malými talentovanými tanečníky. Petr je nestorem breakdance, rozhodčím na tanečních soutěžích a spolupracuje s tanečními studii v Praze i okolí.
 
2. Taneční skupina Bang vznikla v DDM P5 před dvěma lety, vedoucí Karolína Bukorová je lektorkou tance již od svých 18-ti let. Věnuje se modernímu tanečnímu stylu, převážně street dance a hip hopu.                   
 
3. Hudební skupina DDM Prahy 5 pod vedením Mgr. Dany Kláskové zahraje několik písniček.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.