Share |

Marmozets a Slaves na RfP

Máme nejnovější jména festivalu Rock for People, který proběhne od 4. do 6. července 2017.  Do hradeckého Festivalparku v létě zamíří jedna z nejžhavějších rockových kapel britské scény posledních let, kapela Marmozets, a na Mercury Prize nominovaní pankáči Slaves!
 
Rock for People přiváží další „tvrdou“ kapelu, jíž vládne nepřehlédnutelná a především nepřeslechnutelná frontwoman – yorkshirskou partu Marmozets. „Zpěvačka Rebecca “Becca” Macintyre je poměrně výjimečným úkazem. Živočišná a nezkrotná frontwoman, která ovládá pódium zcela jiným způsobem, než drtivá většina sofistikovaných, křehkých a filosofujících žen, řešících rány duše, těla i světa, nebo dámy, plnící spíše funkci ozdoby pódia,“ líčí jeden ze zakladatelů festivalu Michal Thomes. „Tohle je skutečná rockerka, o jaké každý fanoušek sní.“ 
 
Slaves sice tvoří jen duo, ale vydají za celý orchestr. Svojí názorově jasně vyhraněnou a energií sršící muzikou si podmanili již spoustu posluchačů. Debutové album Are You Satisfied  z roku 2015 obsadilo v UK Album Charts osmou příčku a získalo také nominaci na prestižní Mercury Music Prize, o rok později vydali s velkým úspěchem druhé CD Take Control s hostujícím Mikem D z Beastie Boys.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.