Share |

Mario Aureo: House není EDM sračka!

Pokud je řeč o nejznámějších berlínských house DJs současnosti, jméno Mario Aureo padne téměř vždycky. Na kontě má stovky koncertů a tisíce fanoušků po celém světě. Ve středu 30. dubna vystoupí na akci Fusion v pražském klubu Chapeau Rouge společně s djs Jag Kiranmay, Rob Smile a Arnii.
 
Tohle bude tvoje druhé vystoupení v Praze. Jak se na to těšíš?
Ano je to tak, těším se moc. Praha je skutečně kouzelná. Jsem rád, že znovu budu moct zažít noční Prahu.
 
Co se změnilo od té doby, cos byl poprvé v Praze?
Změnilo se toho hodně. Cestoval jsem do všech koutů světa, díky tomu jsem si rozšířil obzory, myslím, že mě to hodně ovlivnilo. Určitě se to odrazilo také na mé hudbě.
Stal jsem se vedoucím studia Ritter Butzke, což pro mě znamenalo spoustu nových povinností. Jsem za to určitě vděčný, hodně jsem se naučil a hlavně jsem měl možnost nahlédnout pod pokličku hudebního průmyslu.
 
Mohl bys ve stručnosti říct něco o tvých současných hudebních aktivitách?
Momentálně pracuji na řadě projektů současně. Jedním z nich je kolaborace pro Musik Gewinnt Freunde a Ritter Butzke studio s mým švýcarským „bráchou“ Manuelem Morenem. Dále s ruským kolegou Spieltape pro Moodmusic a Get Physical Music. No a samozřejmě na svých věcech ale o tom bych ještě nechtěl mluvit.
 
Víme tedy, že jsi poměrně hodně spjatý s Ritter Butzke Studiem. Můžeš nám o tom něco říct?
Ritter Butzke Studio je label a stejnojmenný berlínský klub. Já tam pracuji jako label manažer od samého začátku, to je od roku 2013. Mezitím jsme měli několik úspěšných release od umělců jako Schlepp Geist, Madmotormiquel, Patryk Molinari, Kuriose Naturale, Lorie a Manuel Moreno a já. Posledním projektem byla série remixů věcí, které jsme vydali jako 3x12” kompilaci na pětileté výročí klubu. Obsahovala práce od jmen, jako jsou Gorge, Patlac, Sven Dohse, David Dorad, Madmotormiquel a Schlepp Geist.
 
Vraťme se zpět k tvému cestování. Hrál jsi ve spoustu měst po celém světě. Jaký je tvůj názor na současný stav housové scény?
Myslím, že je to právě „house,“ čím momentálně dominuje noční život po celém světě, a určitě to má jistý pozitivní, ale i negativní efekt. Je tu určitá kategorie jedinců, kteří po přečtení slova „house“ na letáku na akci automaticky očekávají nějakou EDM sračku. Já to ale vidím jako příležitost těmhle jedincům předvést, že underground house má skvělou energii.
 
Jaký je tvůj nejlepší zážitek z hraní? Město? Klub? Party?
To je otázka, na kterou se těžko odpovídá. Každé hraní je něčím unikátní, takže nelze říct, že tohle bylo lepší než toto. Nepochybně jsem zažil spoustu skvělých akcí po celém světě, nicméně nechávám si to všechno pro sebe, a vždycky se těším na to, co přijde dál.
 
Připravuješ se nějak na hraní, nebo jdeš s tím, co přijde?
Nikdy si nepřipravuji „set“ předem, ale vždycky se snažím být na místě tak hodinu před tím, než začnu hrát a poslouchám muziku a přemýšlím, s čím by bylo dobré navázat a co hrát pro dané publikum.
 
Ptal se Jag Kiranmay
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.