Share |

Marienbad Film Festival letos podruhé

Od 29. srpna do 2. září 2017 se v Mariánských Lázních uskuteční druhý ročník Marienbad Film Festivalu. Je zaměřený na český a zahraniční experimentální film, nabídne ale také projekce klasických hollywoodských a evropských filmů 50. a 60. let a další akce.
 
Filmový program letošního ročníku se významně rozšíří. Sekce českého experimentálního a nezávislého filmu Theatre Electrique bude letos poprvé soutěžní. Nová sekce Cinema Excelsior se zaměří na mapování konkrétních zahraničních oblastí experimentálního filmu – v letošním roce půjde o současný rakouský experimentální film.
Retrospektivní sekce nabídne zájemcům ucelenou kolekci českých avantgardních filmů z první poloviny 30. let, a to na unikátně filmových kopiích. Diváci uvidí také restaurované filmy Gustava Machatého Erotikon a Ze soboty na neděli.
„Festival chce být mimo jiné prostorem pro setkávání filmařů, diskuze, výměnu zkušeností a znalostí v oblasti experimentálních filmů, proto počítá také s bohatým programem pro filmové profesionály,“ doplňuje dramaturgyně festivalu Tereza Czesany Dvořáková.
 
Široká veřejnost se opět může těšit na projekce klasických hollywoodských a evropských filmů 50. a 60. let, které proběhnou v netypických prostorách, jako je Městské divadlo nebo Společenský dům Casino, ale také na programy pro rodiny s dětmi a bohatý doprovodný program včetně koncertů, výstav a divadelních představení. „Zájem o film se snažíme zvýšit i podporou filmového programu ve městě nově založeným Mobilním filmovým klubem, který bude do zahájení festivalu lákat filmové fanoušky z regionu do našeho krásného města” doplňuje ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová.
Marienbad Film Festival se uskuteční díky podpoře Státního fondu kinematografie, Karlovarského kraje, města Mariánské Lázně, Rakouskému kulturnímu fóru, mecenášů a firem jako např. Léčebné Lázně, a.s., Smart–Con, s.r.o, Christo Group, s.r.o a entuziasmu a dobrovolné pomoci mnoha jednotlivců.
Mariánskolázeňský spolek švihák opět zajistí hudební doprovodný program v kolonádě Ferdinandova pramene. „Letos bude o něco bohatší díky hudebnímu magazínu Fullmoon, který se stal naším partnerem.” oznamuje Markéta Monsportová.
 
Více info najdete na stránkách festivalu a na Facebooku. Událost hudební složky festivalu pod taktovkou Fullmoon magazínu najdete zde.
PS: Ubytování včetně speciálních lázeňských balíčků od více než 30 prověřených kvalitních hotelů najdete a objednáte snadno a rychle online na http://marianske-lazne-hotely.cz/ a http://marianske-lazne.info.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.