Share |

Mamori představila limitovanou kolekci šperků Světlo a čas

foto: PR

Nová značka ručně vyráběných šperků MAMORI představila první kolekci originálních šperků z limitované edice SVĚTLO A ČAS. Ta byla inspirována japonskými motivy a zabývá se, jak sám název napovídá, vztahem světla a času v našich životech. Autoři šperků pro svoji první kolekci použili pigmentovanou pryskyřici, která jim umožnila vytvořit náušnice a náhrdelníky minimalistických, polygonových tvarů. 24 typů náušnic a 6 druhů náhrdelníků v černé, tyrkysové a temně červené barvě je dostupných v limitovaném množství deseti číslovaných kusů od poloviny května. Kolekci doplňují originální obaly na šperky a ručně vyráběná šperkovnice.
 
„Při návrhu jsme se řídili základními principy zen buddhismu. Těmi jsou jednoduchost, strohost, elegance, přirozenost a nedokonalost. Inspirovali jsme se zbraněmi samurajů, japonskou kaligrafií a minimalistickou architekturou. Fascinuje nás ostrost, která je ryze mužským principem, a propojujeme ji s ženskou elegancí,“ popisuje proces inspirace Martin Stára, architekt a jeden ze zakladatelů značky MAMORI.
 
Jeho bratr Ondřej Stára, původně student biomedicínské technologie, který přišel s myšlenkou založit společnou značku šperků, doplňuje: „Postupně jsme odebírali vše nadbytečné a nalezli jsme vyváženou kombinaci velkých a malých trojúhelníkových ploch, která dotváří měkkou geometrii lidské tváře a těla. Transparentní pryskyřice nám dovolila pracovat se světlem a s barvami unikátním způsobem. Zachytili jsme proces prolínání dvou složek v čase a dokázali jsme tak uvnitř jednoduchého tvaru šperku vytvářet abstraktní a složité tvary připomínající galaxie či mikrostruktury buněk. Záleží jen na představivosti pozorovatele.“
 
Šperky první kolekce značky MAMORI zachycují čtyři fáze prolnutí dvou složek uvnitř jedné formy v čase, popsané jako zrození, růst, probuzení a naplnění.Obsah formy vzniká spontánně, avšak díky přesnému načasování výroby. Výsledek je dopředu nepředvídatelný a vždy jedinečný.
 
Obraz šperků pak dotvářejí komponenty z ocelových lanek a trubiček z chirurgické oceli. Unikátní zapínání náhrdelníků dovoluje volné nastavení délky a je samo o sobě šperkem, který vynikne především u šatů s odhalenými zády.
 
„Vytvořili jsme kolekci, která zachycuje vztah mezi dobrem a zlem, světlem a tmou, životem a smrtí. Zároveň tímto uvádíme značku, již chceme rozvíjet na stejných principech, na jakých vyrostla naše první kolekce. Inspirováni Japonskem usilujeme o jednoduchost, čistotu, detail, kvalitu a zážitek. Naše šperky i značka MAMORI jsou vyjádřením individuality a promyšlenou volbou,“ uzavírá Martin Stára.
 
Limitovaná kolekce SVĚTLO A ČAS bude k dostání od poloviny května za cenu 1290 Kč / 1590 Kč / 1790 Kč za náušnice, 2290 Kč / 2590 Kč za náhrdelníky. Šperky jsou prodávány v minimalistických, na míru vyráběných krabičkách. Součástí edice je také originální, ručně vyráběná šperkovnice ukrývající celou kolekci. Ta je dostupná v limitovaném počtu pěti kusů a její cena je na vyžádání. Kolekci budete moci zakoupit na www.mamori.cz.
 
O značce MAMORI
MAMORI je nová nezávislá značka šperků ručně vyráběných v Praze. Idea spolupráce na tvorbě šperků vzešla ze společného dětství bratrů Ondřeje a Martina i jejich studia architektury a biomedicínské technologie. Šperky včetně komponentů jsou vyvíjeny a vyráběny ručně. Názvem MAMORI bratři odkazují k důležitosti paměti a ochranným amuletům. Tvoří originální šperky, které jsou pro ně vyjádřením osobnosti i promyšlenou volbou. Postupným odebíráním nadbytečného tvoří kolekce s limitovaným počtem kusů, postavené na harmonii jedinečné inspirace a silného tématu. Tématem si vytvářejí abstraktní rámec, díky němuž drží experimenty na uzdě. Pro každou kolekci volí téma nové. Více informací na www.mamori.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.