Share |

Malé ilustrace na Dyzajn marketu podzim

Rozhovor s Pavlínou Zuzovou, autorkou značky ...malé ilustrace, která bude k vidění na na Dyzajn marketu podzim - její výrobky najdete ale i v obchodě Dyzajnoff.
 
 
Čím se cítíte být? Tvůrcem, návrhářem, designérem, výtvarníkem, autorem,…?
Nejvíce ze všeho se cítím být ilustrátorkou, protože ilustrace je to, co mě na celé mé tvorbě baví nejvíc. Kromě toho ale navrhuji produkty a jejich design směřuji do jednotného vzhledu, protože mám duši výtvarníka a jsem autorem své tvorby…. Takže vlastně od všeho kousek. 
Jak jste se k tvorbě dostala - cíleně, studiem, náhodou,…?
Kreslením jsem se bavila už od dětství. Po základní škole jsem studovala grafický design na Výtvarné škole Václava Hollara, což jsem plně zužitkovala, když jsem se při studiu vysoké školy vrátila k ilustrování jako ke svému koníčku. Chodila jsem na brigádu do krásného francouzského obchůdku Ma Maison v Dlouhé a paní majitelka mi dovolila tam prodávat své pohlednice a kalendáře a tak jsem vlastně začala utvářet svou budoucí značku.
Jak vznikl název vaší značky?
Musím přiznat, že za názvem …malé ilustrace nestojí nějaký zajímavý příběh. Je to spíše vysvětlení toho, co dělám. To že se zkrátka jedná o malou ilustraci. Následně jsem to začala užívat pro svou značku, která je na malých ilustrací postavená. 
Živíte se tvorbou na plný úvazek?
Ne neživím. Ještě před …malými ilustracemi jsem začala podnikat v jiném oboru, což mě živí, a navíc jsem se před dvěma lety stala maminkou, takže musím svůj nedostatkový čas spravedlivě dělit :-). 
Jakou vidíte výhodu a nevýhodu ve svobodném povolání?
Já opravdu miluji podnikání a volnost i ty strasti, které s sebou přináší. Obdivuji lidi, kteří dělají sami na sebe a jsou ochotni nést odpovědnost za své činy a rozhodnutí a jít si za svým snem. Výhodu tedy vidím v možnostech, které máme. Hlavní nevýhodou je, že vše stojí na Vás a nikoho jiného nemůžete vinit za chyby či promarněné šance.
Co vás na vašem povolání nejvíc trápí?
To, že nestíhám vše, co bych chtěla.
Vidíte ve vaší práci vyšší smysl? A jaký?
Sloganem …malých ilustrací je: "Zaměřujeme se na papírenské produkty, které potěší, pobaví a na tváři úsměv vytvoří." V tomto vidím i jakýsi vyšší smysl. Pokud mé ilustrace či hry dokáží někoho potěšit, činí mě to šťastnou a dosáhla jsem tím toho, co od své práce očekávám. Také jsem šťastná z toho, že radost, kterou mi ilustrování a vymýšlení her přináší, mohu předat dál. 
Kde vidíte svoji značku za několik let - o čem sníte?
Během příštích pěti let bych ráda svou značku udržela v chodu. Což asi nezní moc zajímavě, ale čekám další přírůstek do rodiny a s ním ubude dalšího času a energie, takže neplánuji větší expanzi. Následně věřím, že by …malé ilustrace mohly být kvalitní a vyhledávanou značkou na českém papírnickém trhu. Mým snem je ilustrovat knihu, což, jak pevně doufám, se mi již brzy podaří.
Máte rádi podzim? Proč?
Podzim je mé nejoblíbenější období. A proč? No … kvůli barvám.
Co pro vás znamená slovo design?
Samozřejmě design je pro mne hodně důležitý. Ráda se obklopuji věcmi, které někdo navrhl a dal si práci nejen s jejich funkčností, ale i se vzhledem a tím, jak působí na ostatní. A to se samozřejmě netýká jen věcí, ale i akcí, bydlení a celého našeho okolí a světa, který nás obklopuje.
Řeknete nám cokoli, co jste ještě nikde neřekla?
Velice se obávám, abych nepřišla o nápady a chuť tvořit, což se v každodenních starostech a rutině může velice lehce stát.
To, nebo to???

  • Cesta nebo cíl?

Cesta

  • Design nebo dyzajn?

Dyzajn

  • Sláva nebo peníze?

Peníze

  • Samostatnost nebo tým?

Samostatnost

  • Vzhled / forma nebo funkce?

Vzhled

  • Černá nebo bílá?

Černá.
 
www.maleilustrace.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.