Share |

Make Up Forever konečně u nás

Interview s make-up umělkyní Dany Sanz

Za vznikem francouzské značky Make Up Forever stojí výjimečná umělkyně – malířka a sochařka Dany Sanz. Dany už jako studentka umění překypovala kreativitou a začala velmi záhy pracovat v uměleckém a nočním prostředí plném pestrobarevných postav, a odtud byl už jen krůček k tomu, aby se začala věnovat maskérství, bodypaintingu a líčení.

Přestože se její práce odehrávala převážně v zákulisí, brzy na sebe přilákala světla reflektorů díky kreacím, které upoutaly pozornost profesionálů z celého světa. Avantgardní a kreativní průkopnice líčení se tedy rozhodla zúročit svůj talent a zkušenosti a začala míchat nové textury a produkty. 
V roce 1984 spatřila světlo světa značka Make Up Forever. Inspirace kabarety a pařížským uměleckým životem je znatelná ať už jde o make-up, oční stíny, linky pigmenty či naprosto fantastické nalepovací řasy všech možných tvarů a délek (party girls si přijdou na své!:-) Přestože značka Make Up Forever byla vytvořena profesionály pro profesionály, není dnes už zdaleka určena jen jim. Svou cestu si našla i k běžným zákazníkům a jejich přípravky se prodávají ve všech zemích světa. Vy si je nyní můžete pořídit v prodejně Sephora na pražském Hlavním nádraží a od února 2011 ve všech pražských Sephora prodejnách. Tak neváhejte...Show must go on... forever! 
Měli jsme možnost položit Dany několik otázek o šedi i barvách.
Kde hledáte inspiraci?
Všude kolem sebe. Někteří umělci hledají inpsiraci, když odletí na ostrov, odpočívají a dívají se na nebe. Já to takhle nemám. Jsem městská lady, miluju město, auta, hluk a obyčejné lidi. Inspiraci vidím na ulicích, v lidech, hlasech, barvách... zkrátka všude kolem sebe. 
Kdo vás inspiruje, máte nějakého oblíbeného umělce?
Serge Lutens – francouzský fotograf, filmař, make-up artist, vlasový stylista, designér parfémů a vůbec jeden z nejkreativnějších lidí ve svém oboru, kterého jsem kdy potkala. Je známý svou spoluprací pro značky Dior a Shiseido a hodně make-up umělců ho považuje za opravdového mistra.
Kdo je pro vás módní ikona?
Kate Moss, to je velmi jednoduché. Má zvláštní a osobité kouzlo, navzdory tomu že není úplně „good girl.“ Ona je opravdu zajímavá osobnost, stále reprezentativní a přitom se s jejím stylem dokáže ztotožnit naprosto každý. 
Co děláte proti šedi?
Nic speciálního, nejsem totiž člověk, který potřebuje relaxovat. Neumím se zkrátka zastavit, pořád musím něco vymýšlet a neustále něco dělat. Což musí být asi někdy těžké pro lidi, kteří jsou kolem mě.
http://www.makeupforever.com/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.