Share |

Magnesia Litera: Hlasujte o ten nej. BLOG!

archiv pořadatele

Občanské sdružení Litera a společnost Karlovarské minerální vody připravily pro letošní již 14. ročník cen Magnesia Litera novou cenu – „Magnesia blog roku“. Nyní bylo odbornou  porotou vybráno 6 nejlepších blogů a je pouze na veřejnosti, aby prostřednictvím internetového hlasování určila absolutního vítěze. Ten získá 50 000 Kč od společnosti  Karlovarské minerální vody, a.s., na knižní vydání své internetové tvorby.

 

Cena Magnesia blog roku byla vytvořena v reakci na stoupající kvalitu literární úrovně blogů. Odborná porota, složená z vítězů cen Magnesia Litera, Petry Soukupové, Emila Hakla a literárního kritika a zakladatele knižních cen Magnesia Litera Pavla Mandyse, vybrala šest nejlepších blogů. Při výběru byly posuzovány blogy ze všech oblastí, přičemž byl kladen důraz  na literární kvalitu. Tato soutěž je jedinečná právě tím, že není hodnocena grafická stránka blogů, ale primárně literární obsah. „Stejně jako Magnesia Litera hledá nejlepší knižní projevy, tak i tato nová kategorie má za cíl hledat ty nejlepší literární projevy blogů,“ řekl Pavel Mandys.

 

Na webu www.magnesia-litera.cz  začněte hlasovat pro jeden z šesti nominovaných blogů a zvolit ten nejlepší, který bude vydán v knižní podobě. Ve finálové šestici je zastoupen například i fotoblog a každý si tak může najít svého  literárního favorita, kterého v soutěži podpoří. Kdo se stane absolutním a prvním vítězem této nové ceny, bude možné sledovat na slavnostním předávání cen Magnesia Litera 14. dubna od 20 hodin na České televizi.

 

 

Nominovaní autoři a jejich blogy:

 

Fotoblog Jiřího Peňáse -http:// www.jiripenas.cz/fotoblog/

 David Grudl: La Trine - http://www.latrine.cz

 Iva Pekárková: blog na iDnes - http://pekarkova.blog.idnes.cz/

 Marie Doležalová: Kafe a cigárko - http://www.kafeacigarko.cz

 Pavel Šplíchal, Jakub Ryška: Prigl - http://www.prigl.cz

 Dominik Landsman: Deníček moderního fotra - http://fotruv-denik.blog.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.