Share |

Made:in potřetí, tentokrát v Klubu V. kolona

 
Vychutnat si kousek vánoční atmosféry v psychiatrické léčebně v Bohnicích a zároveň nakoupit originální autorské výrobky zaměřené na využití recyklovaných materiálů a designovou tvorbu. To vše čeká návštěvníky akce made:in, která se koná v tréninkové kavárně Klub V. kolona v neděli 11. 12. 2011 od 13 hodin.

K akci již tradičně patří bohatý doprovodný program. Originalita jde ruku v ruce s improvizací - návštěvníci se tedy mohou těšit na úspěšný Stand’artní kabaret Divadla Vosto5, které má improvizaci v krvi. Hudební scéna láká na kapelu Bug'n'Dub  a DJ´s. Nebude chybět ani divadlo pro děti a workshopy.
Třetí ročník stále oblíbenější akce made:in s podtitulem DIY, Recycle, Design and Fresh Art Meeting se v zimě uskuteční v tréninkové kavárně Klub V. kolona. Klub se nachází v prostorách Divadla Za plotem, přímo v areálu Psychiatrické léčebny v Bohnicích. V.kolona je jednou z tréninkových kaváren, které provozuje Občanské sdružení Green Doors. Stejně jako v další tréninkové kavárně - Café Na půl cesty, zde procházejí pracovní a sociální rehabilitací lidé, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním. Díky umístění kavárny mohou v V.koloně pracovat i lidé, kteří jsou aktuálně v hospitalizaci. Klub V.kolona pořádá každý čtvrtek koncerty, pravidelné vernisáže divadelní představení i multižánrové festivaly. Cílem Klubu je být otevřeným a svobodným prostorem, kde se lidé potkávají, poznávají a vzájemně se obohacují. V.kolona je tedy nejen kavárnou, ale umí se proměnit v rockový klub či galerii.
Made:in má pomoci umělcům a tvořivým lidem s prezentací jejich tvorby, představit návštěvníkům neotřelou  tvorbu výrobců, kteří se nebojí recyklovat, přetvářet a dávat novou podobu věcem, které se zdají být již nepotřebné. Na made:in se prezentují i tvůrci, kteří pracují s novými nerecyklovanými materiály, ale všechny spojuje originalita a zajímavý design.
Prodej doplní i bohatý doprovodný program:
V životě, ale i v tvorbě je někdy nejlepší improvizovat. A o tom návštěvníky jistě přesvědčí divácky úspěšná divadelní skupina Vosto5 se svým Stand’artním kabaretem. Jde o zcela otevřené divadelně-hudební improvizační představení, které prožívá pokaždé svou premiéru i derniéru a je hudebně doprovázené vlastní kapelou TATRA, TESLA, příp. SNAHA.
Na hudební scéně se představí kapela Bug'n'Dub (progressive-reggae)a DJ´s Mgr. Biggy a Rudeboy Riddim. I děti si zde přijdou na své. Bude pro ně přichystané divadlo, clownerie a improvizace Pohádkový kolíček. V rámci workshopů si mohou návštěvníci vytvořit originální vánoční dárek.
Ve stejný den se před kostelem sv.Václava, přímo v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích, konají od 14 hodin tradiční Vánoční trhy, kde si návštěvníci mohou zakoupit předměty zhotovené v tréninkových a chráněných dílnách Psychiatrické léčebny Bohnice, Bona o.p.s., Kolumbus o.s. a Prosaz o.s. K vidění  bude také tradiční živý Betlém.
Občanské sdružení Green Doors je nestátní, nezisková organizace, která se zabývá pracovní a sociální rehabilitací lidí, kteří onemocněli schizofrenií. Zaměřujeme se především na práci s mladými, krátkodobě nemocnými klienty, které podporujeme v úsilí překonat krizi způsobenou nemocí a zařadit se co nejrychleji do běžného života. Rolí Green Doors v tomto systému je poskytovat klientům komplexní podporu v oblasti přípravy na práci. Snažíme se co nejvíce propojovat sociální služby s životem v komunitě. Vycházíme z myšlenky, že obeznámenost veřejnosti s problematikou duševního zdraví usnadňuje klientům jejich zařazení do běžného zaměstnání či do školy. Pořádáme kulturní a osvětové akce, realizujeme takové projekty, kde je propojena rehabilitace se službami pro širokou veřejnost (kavárny, restaurace). Více na www.greendoors.cz
http://www.facebook.com/#!/events/264453490272855/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.