Share |

Lunchmeat slaví narozeniny

 
Prosincový pátek třináctého bude výjimečně ve znamení skvělých zpráv. Pražský audiovizuální kolektiv Lunchmeat oslaví páté narozeniny, a to na domácí půdě – v klubu NEONE, který ten den znovu otevře své neonové dveře veřejnosti.
 
Páté narozeniny jsou pro Lunchmeat význačným milníkem, což reflektuje i program večera se selekcí zástupců současné ostrovní beatové scény. Hlavním hostem je eklektická producentka a jedna ze stálic kultovního labelu Hyperdub, médii často titulovaná „první dáma postdubstepu“ Ikonika, která se domácímu publiku předvedla poprvé právě na Lunchmeat Festivalu, a nyní představí i svojí letošní kritikou ceněnou desku Aerotropolis, na které se pod její specifickou optikou potkávají nejnovější odnože klubového UK zvuku.
 
Druhým gratulantem bude jeden z největších objevů letošního roku a vycházející hvězda futuristické beatologie – enigmatický producent Sophie z labelu Numbers, jehož unikátní hudební projev si za krátkou dobu zvládl podmanit uši renomovaných tvůrců od Dipla k Oneohtrix Point Never a vysloužit si nejen na Pitchforku nálepku Best New Music. Na narozeninách Lunchmeatu odehraje svůj originální live set, který se rozhodně nepodobá ničemu, na co jste byli na parketu doposud zvyklí.
 
S živým vystoupením dorazí popřát i další z ostrovních beatových samorostů, autor zklidněně zasněných kompozic i rytmických jinotajů Memotone, jehož minimalistické kompozice tvoří jeden z nosných kamenů labelu Black Acre. Ostrovní trio podpoří mladý a übertalentovaný slovenský brat Ink Midget a DJská tlupa bomboků z Lunchmeatí továrny.
 
Celý večer prozáří projekce vytvořené s láskou právě pro prostor klubu NEONE jak jinak než vizualisty z labelu Lunchmeat.
 
Páté narozeniny Lunchmeatu se budou konat ve znovuotevřeném klubu NEONE, kde se za měsíc jeho existence blýskla jména jako Daedelus, Slugabed, Kelpe, Eloq a řada dalších. A blýská se na lepší časy. Zážitková kancelář Lunchmeat vám doporučuje udělat si volno na druhý svátek vánoční 26.12. – protože Show Must Go NEONE. Nebo ne?


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.