Share |

Lunchmeat Festival: Další vydatná dávka nezávislé elektroniky

Největší svátek nezávislé elektroniky se letos odehraje v nových a dosud nepřístupných prostorách bývalého kina Veletrhy ve sklepení Veletržního paláce.  Jak už je zvykem, i letos se jedná o mistrovsky namíchanou přehlídku toho nejlepšího, co se na poli domácí a světové alternativní audiovizuální tvorby momentálně děje.

Akce letos proběhne jenom v rámci pátečního večera, ale o to vydatnější program je. Headlinerem je Clark, věhlasný producent a jedno z nejvýraznějších jmen stáje Warp Records (naposledy se z labelu Warp v Praze představil mystický rapper Gonjasufi). Clarka doprovodí dvojice vizuálních umělců Candas Sisman a Deniz Kader z kreativního studia NOHlab oceněného na loňském ročníku  festivalu Ars Electronica. NOHlab jsou rezidenty letošního ročníku a instalaci připravují přesně na míru prostoru deset dní před akcí.

Další jména, která produkce Lunchmeat zajistila, jsou beatmaker Fantastic Mr. Fox, Kangding Ray z německého labelu Raster Noton nebo Sinjin Hawke. Jeho set doplní živou digitální animací tvůrci Tagtool (nejnovější software taky představí ve speciálním tříhodinovém workshopu). Na hlavní stagi se taky představí ruský producent Long Arm, kterého doprovodí Ruslan Gadzhimuradov, a to živě na bicí.

Druhá stage se ponese pod taktovkou Čechoslováků, kromě Karaoke Tundry se můžete těšit na FNTM, Stratasoul, Tuca, Illexe Asida a Zephida.

Po delším čase ožije i prostor bývalé kavárny Nová syntéza, kde je zřízený pop-up prostor a od pátku 19. dubna až do skončení festivalu tady ateliér Supermédií VŠUP pořádá přednášky a workshopy. Stejně jako v minulých ročnících se taky letos Lunchmeat vydá do ulic a bude oživovat fasády pomocí generativních projekcí. 

Vstup symbolických 230 Kč v předprodeji v sítích Ticketstream a Eventim a SMSticket / 350 Kč na místě, Facebooková stránka akce zde a web Lunchmeatu tady.

Lineup:

- Clark (UK, Warp) + NOHlab (Turecko)
- Kangding Ray (FR, Raster Noton) - a/v show
- Fantastic Mr Fox (UK, Black Acre) + Jago VJ (pl)
- Long Arm vs. Ruslan Gadzhimuradov (RU, Project Mooncircle) + Stix (SK)
- Sinjin Hawke (CA/SP, Pelican Fly) + Tagtool (AT)
- Hyetal (UK, Black Acre) + Aeldryn (CZ, Lunchmeat)
- Karaoke Tundra (SK)
- Stratasoul (SK)
- FNTM (CZ, Ty Nikdy)
- Illex Aside (CZ)
- Tuco (UK/CZ, Meanbucket)
- Zephid (CZ, Lunchmeat)
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.