Share |

Lomo Hry

Obrázek demonstruje "pečený film".
foto: mandi

Volný seriál o klasickém focení od lidí kolem obchodu Analogue. Tentokrát o tom, jak si prostě jen hrát.
 
Přemýšleli jsme, co další ho vám v našem analogovém seriálu představíme. Pojďme si dát pro jednou pauzu od technických pouček, jak lomografické fotoaparáty používat a jak kreativně využít jejich funkcí. Dnes si představíme nejoblíbenější způsob zábavy všech lomografistů.
 
V předchozích dílech jsme hovořili nejen o fotografování běžných témat, jako je například portrét, dokument nebo krajina, ale rovněž o využívání základních funkcí analogových kamer - práce s odlišnými objektivy, barevnými filtry nebo multiexpozicí. Položili jsme základy a je čas začít hrát Lomo Hry!
 
Lomo Deník
Nevíte, co dalšího byste fotografovali, protože město, ve kterém žijete, jste byli fotit už nejmíň stokrát? Fotografujte si deník. Co třeba každý den v 13:13:13 stisknout spoušť? Mimochodem, na toto téma pořádá Lomography komunita spoustu soutěží o skvělé ceny!
 
Doubles s kamarádem
Zarolujte film do svého fotoaparátu. Celý jej naexponujte libovolnými snímky. Naloadujte film zpět do jeho schránky. Věnujte jej svému kamarádovi nebo komukoliv jinému. Nechte ho, aby film znovu nafotil svými vlastními obrázky. Až bude hotov, naloadujte film zpět a odneste jej do labu. Čeká vás velké překvapení.
 
Je libo gin&tonic a k němu pečený zákusek?
Už vás nebaví barvy klasického barevného negativu? Vykoupejte jej v lázni ginu s tonikem, nebo jej šoupněte do elektrické trouby. Film pečte maximálně 10 minut na 150 stupňů. A jaký bude výsledek? Nechte se překvapit, ale zaručujeme vám, že posun barevnosti vás bude pekelně bavit.
 
Pokračování příště.
 
Autor: Karol Koštialová, Analogue.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.