Share |

Livigno zahajuje sezónu skipassem zdarma

foto: RobyTrabucchi

Letošní zimní sezóna v italském Livignu se více než kdy jindy nese ve znamení volnosti, a to nejen v anglické podobě slova freeride. Kdo si chce předvánoční čas spestřit sněhem, ušetřit nějakou korunu a užít si mnoho zábavy v bezcelní zóně, může od 29. listopadu do 19. prosince využít skipasu k ubytování zdarma.
 
Nabídka platí pro návštěvníky, kteří se ubytují na čtyři noci v hotelech nebo na sedm nocí v apartmánech účastnících se tohoto programu, což je většina ubytovacích zařízení v Livignu. A kdo by nestihl zimu a rád si zdarma zalyžoval koncem sezóny, pro toho stejná nabídka platí od 11. dubna do 3. května 2014.
 
Livigno má právem pověst jednoho z nejkrásnějších a nejmalebnějších resortů v Itálii, jistota sněhu tam je téměř stoprocentní a počet slunečních dnů vysoký. Když k tomu připočtem unikátní freeridové zóny s možností dopravit se do volného terénu helikoptérou, dělá to z Livigna téměř lyžařský a snowboardový ráj v Evropě.
 
V Livignu zábava nikdy nekončí
Dovolená v Livignu je vhodná především pro ty, kdo mají rádi zábavu a večerní život. Toho totiž areál nabízí bezpočet. Vzhledem k tomu, že se Livigno nachází v bezcelní zóně, je možné zde koupit výrazně levnější alkohol a na cestu zpátky i benzín. A když už mluvíme o mládí, je pro Livigno typický právě freeriding. Proto se stalo jedním z centrálních evropských měst tohoto sportu a freerideři z celého světa sem jezdí zlepšovat své umění.
 
To, že Livigno svou freeride pověst neustále zlepšuje, dokládá například i letošní novinka, kterou je European Freeride Festival, mezinárodní údálost zahrnující organizované aktivity, jako jsou například výlety, bezpečnostní školení, výlety se sněžnicemi, filmový festival freeridu, semináře a večery s odborníky. V dubnu se zde uskuteční také devátý ročník soutěže Nine Knights, kde si vyznavači volného lyžování změří síly na legendárním svahu Fun Mountain. 
 
V letošním roce bude také fungovat inovativní, v Itálii jedinečný Freeride Project, který Livigno spustilo loni. Lyžaři jsou díky němu každé ráno prostřednictvím internetových stránek www.livigno.eu a plakátů u lyžařských vleků informováni o místních podmínkách. Každý týden mají také návštěvníci Livigna možnost setkat se s vysokohorskými průvodci, kteří učí lyžaře používat záchranné zařízení – lavinový přístroj Artva, lopatu a sondu.
 
Pro nelyžaře Projekt Freeride otevřel dvě trasy pro sněžnice a horolezectví. Pro letošní sezónu bude projekt sezónu 2014/15 bude projekt rozšířen o tvorbu mapy pro  freeridové aktivity, zlepší se komunikace prostřednictvím obrazovek, světelných tabulí a plakátů a důraz bude kladen také na rizika a bezpečnost.
 
Dítě zdarma
Přestože Livigno nabízí vyžití především pro mladé, nezapomíná ani na rodiny s dětmi, a to týdenním programem, který pro děti do 12 v doprovodu dvou platících osob nabízí ubytování zdarma. Další dítě do 12 let potom zaplatí půlku. Děti v doprovodu dospělé osoby navíc při koupi skipasu minimálně na šest dní neplatí nic ani za lyžování. Akce platí ve dnech 24. až 30. ledna 2015 a od 21. do 27. března 2015.
 
A na jaké další události se mohou těšit návštěvníci Livigna? V lednu je to Livigno World Rookie Fest, mezinárodní závody ve snowboardingu do 16 let, v únoru město ožije karnevalovými tradicemi, hrami na sněhu a ledu inspirovaných sporty z prastarých časů a tradičními průvody s alegorickými vozy. V březnu se centrum Livigna promění v obrovskou dráhu pro běžkaře. Obyvatelé města zde v dobových kostýmech a s tradičním vybavením budou usilovat o udělení okresní ceny Trofeo delle Contrade. Kromě toho se v tomto měsíci stane Livigno hlavním městem telemarku v soutěži La Skieda.
 
Další informace najdete na www.livigno.eu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.