Share |

Livigno Icon Xtreme Triathlon je výzvou pro odvážné

foto: pořadatel akce

Extrémní triatlony mají v poslední době doslova žně. Sportovci ze všech koutů světa se sjíždějí do míst, kde na ně čeká záludná zkouška nejen fyzických, ale i psychických sil. Takový test své fyzičky si můžete vyzkoušet i v horském středisku italského Livigna, kde se 1. září chystá druhý ročník Livigno Icon Xtreme Triathlonu.
 
Livignský triatlon si pro své alpské a přírodní scenérie po loňském premiérovém startu oblíbili sportovci z celého světa. A budou mu věrní i letos. Již měsíc po otevření registrace byl překonán počet přihlášených z minulého roku a na akci na začátku září se hlásí nadšenci z Evropy i dalších zemí mimo starý kontinent. Své síly tak přijedou změřit milovníci off road závodů z Rumunska, Chorvatska, Belgie, Norska, Maďarska, Švýcarska, Ruska, Rakouska, Španělska, Holandska, Francie, Itálie, Brazílie i České republiky.

Ještě před rozbřeskem, od 5 hodin ráno, na sportovce čeká 3,8 km dlouhá plavecká zahřívačka v livignském jezeru Gallo, které leží ve výšce 1815 m a jehož teplota v září klesá pod 16 °C, následně nasednou na kolo a vydají se na 195 kilometrů dlouhou trať, která je povede po impozantních přírodních krásách až do švýcarského St. Moritze i na vrchol druhého nejvýše položeného průsmyku Stelvio ve výšce 2 757 m. Poslední lahůdkou bude 42,2 km dlouhý maraton, při němž vystoupají až na vrchol Carosello ve výšce 3 000 m.

Je libo kratší nálož?
Pořadatelé se letos rozhodli uspořádat v Livignu skutečný vysokohorský outdoorový festival. Vedle Icon Extreme Triathlonu chystají i další doplňující závody, které nevyžadují extrémní fyzickou zátěž, zato skvěle prověří sportovní všestrannost. Hned 2. září se zájemci postaví na start Triathlon Cross Country Livigno, který je složen z 1 km dlouhého plaveckého úseku, 21km trati na horských kolech a 6 km běhu. Pro ty, kteří nejsou vyznavači dlouhých tratí, ale mají raději sprinty, je pro ně jako stvořená kratší verze Cross Country – Triathlon Sprint Livigno se 750 m plavání, 20 km jízdy na kole a 5 km běhu, jenž je na programu 3. září.
 
Abyste si festival užili, nemusíte se nutně postavit na start kteréhokoliv ze závodů. Skvělé atmosféry se můžete nadýchat i podél tratě při podporování vytrvalců. Zároveň Livigno nabízí pestrou paletu sportovních aktivit, jako kanoistika, nordic walking, traily pro horská kola, trasy pro silniční kola či golf, při nichž potěšíte své tělo i ducha.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.