Share |

Litevští Alaverdi vydávají čtvrté album. Hostují Načeva, Brabcová i Konigová.

foto: J. Starha

Alaverdi se objevili v Čechách už před devíti lety. Vynořili se prý z lesů na litevsko-běloruské hranici, aby šířili do světa pozitivní vibrace. Bratři Edagaras a Vytautas Vasiliasovi a basista Marius Miškinis servírují nicméně dobro poměrně zostra. Vlastnímu žánru říkají mantracore a libují si v netradičních nápadech.
 
Po úspěšných podzimních singlech Fermentation Nation a folkovém Vandens vienuma (s hostující Olgou Königovou a Emou Brabcovou) vychází album “In Fermentation”, dosud nejbarevnější deska Alaverdi, s písněmi o Estoncích, otázce času, koncentračních táborech, psích spřeženích, raccích nebo polární záři. Angažovanost skupiny tedy pokračuje v duchu předchozích kusů jako Vegetarian Superman, Make the Poor Rich nebo It’s OK That You’re Gay. Na desce zazní i hlas Moniky Načevy v písni Sešitej svět, kterou Alaverdi pro Načevu a Justina Lavashe remixovali.
 
Kromě digitálního alba Alaverdi vydávají také limitovanou fyzickou edici, jejíž součástí je kuchyňské prkénko, kapsle kvasnic na výrobu rýžového vína a ilustrace komiksové kreslířky toy_box. Alaverdi nevolí neobvyklé formy poprvé – první album Recycle or Die! mělo booklet z recyklovaného papíru a deska Egle, the Queen of Serpents byla vydána jako USB stick zabudovaný do říčního dřeva s originálním sítotiskem. Roku  2015 Alaverdi dokonce uvedli vlastní parfém nazvaný Aromaverdi.
 
Album In Fermentation, nahrané ve spolupráci s producentem Ondřejem Ježkem, vychází v lednu 2017 na domácím labelu Tranzistor v digitální distribuci Supraphon.
 
Alaverdi ho pokřtí koncertem a fermentačním večírkem 31. ledna 2017 v pražském klubu Cross. Jako host vystoupí Kittchen./FB EVENT/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.