Share |

Lipno Fest pojedenácté na břehu Lipenské nádrže představí špičku alternativní hudební scény

foto: pořadatel akce

Jedenáctý ročník jihočeského multižánrového festivalu Lipno Fest s podtitulem Rio-Lipno se letos vrátí s hlavním programem do lesního amfiteátru letního kina, kde proběhne hlavní program 5. a 6. srpna u příležitosti zahájení provozu olympijského parku Rio-Lipno., který je zasazen do okolí Lipenské přehradní nádrže v době Olympijských her v brazilském Rio de Janeiru.
 
Hlavní program festivalu proběhne první srpnový víkend 5. a 6. srpna. Po 3 letech se festival vrátí do původního místa konání v krásném lesním amfiteátru letního kina a nabídne nabitý hudební víkend. Program 11. ročníku festivalu zopakuje některá úspěšná vystoupení kapel, které vystoupili v průběhu posledních deseti let a v současné době patří mezi špičku české hudební scény. Please the Trees přijedou představit svoji poslední desku Carp natočenou v USA, oceněnou cenou Apollo za nejlepší nahrávku za loňský rok. Vložte kočku se na podium letního kina vrátí po 3 letech na vrcholu svých sil, punk-rockoví Dirty Blondes představí novou, ještě živelnější zpěvačku, balkánskou jízdu na závěr festivalu rozjedou velmi populární Circus Problem. Kapela MoveBreakers se vrátí po roce potvrdit oblíbenost žánru electro-swing, svoji novou desku představí kapela Planety z legendárního labelu Silver Rocket, stejně jako elektronická skupina U-Prag, instumentální post-rockové a math-rockové skladby představí Flash the Readies a Červen. Alternativní scénu zastupuje solitér Kittchen, tahákem sobotního večera pak budou ska úderka The Chancers a rockabilly v podání Queens of Everything. Na začátek obou festivalových dnů vystoupí mladé nadějné kapely Rusty Halo a skupina Alike z nedalekého Velešína.
 
Hudební program doplní sportovní aktivity paralelně probíhajícího Balance festu, jehož 3. ročník se uskuteční v přilehlém areálu Adventure parku a na obecní pláži. Své umění předvedou mistři slackline, diváci se mohou těšit na parkurovou exhibici LEAD Parkour, vyzkoušet si hodinu acro jógy nebo power jógy a další netradiční sporty. Po celé 2 týdny budou na pláži Windy Point probíhat turnaje pro veřejnost v plážovém fotbale a volejbale jako doprovodný program Olympijského parku v Černé v Pošumaví.
 
Z dalšího programu pak zaujme vystpoupení DJ Sonority (13.8.) nebo DJe Marka Sklenáře (20.8.) a tematická divadelní hra na téma Olympijských her Šampioni Divadla TME (20.8.). Kulturní program je doplněn barmanskými a kulinářskými akcemi, které organizuje vicemistr Evropy a mistr České republiky ve flairu David Neumann. Pláž Windy Point zároveň nabízí skvělé zázemí pro vodní sporty, vyžití pro děti a nově bude na pláži umístěna stále oblíbenější úniková hra, první v okolí Lipna.

Program probíhající na písečné pláži Windy Point je pro návštěvníky zdarma, dvoudenní hudební maraton v letním kině je zpoplatněn 150 korunami za den. Dvoudenní vstupenku za 280 kč lze zakoupit v předprodejní síti NoLimits.cz.  


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.