Share |

LIGNE PETITE MAROQUINERIE - LOUIS VUITTON

foto LV

Louis Vuitton slaví 100 let své řady Maroquinaris Zoologicae.
„Jsem ten typ člověka, který vidí obrazy v mracích na obloze nebo v bublinkách koupelové pěny,“ vysvětluje Billie Achilleosová. „Často se přistihnu, že vidím tváře i v květinovém vzoru nebo na tapetě. Když jsem začala pracovat na tomto projektu, nejprve jsem navštívila obchod Louis Vuitton a snažila jsem se vidět zvířata v kabelkách“ Jako kdyby zvířata jen čekala, až někdo otevře oči dokořán a spatří, že například klíčenka z plátna Damier Graphite je vlastně medvědí tlapa. Nebo že jiný produkt, tentokrát z plátna Monogram, je noha sarančete. „Nic není předem dané,“vysvětluje umělkyně.
„V jeden okamžik mám před sebou bez ladu a skladu nasnášené kabelky a další doplňky, a za pár hodin je z nich žabka.“ Jak jinak. Billie Achilleosová, absolventka umělecké školy Wimbledon College of Art(2007), však nikdy nechtěla být ‚umělkyní‘. „Já vyrábím takové věcičky,“ říká skromně. „Věcičky, takové hračičky a trochu podivnůstky.“ Její projekty jsou velmi eklektické – navrhla květy origami jako výzdobu velkého hotelu i divadelní loutky.
Již v říjnu 2011 Billie Achilleosová navrhla první zvířátka z produktů Louis Vuitton,
  která byla vystavena pod skleněnými poklopy ve výloze vlajkového obchodu značkyv Londýně na New Bond Street.Sova, králík, kohout, had…její fantaskní zvířátka se posléze jela vystavit i do výlohy maison Louis Vuitton na 5.avenue v New Yorku.Dnes představuje Billie Achilleosová svá nová originální dílka z malého koženého zboží Louis Vuitton u příležitosti oslav sta let savoir-faire značky v této produktové kategorii.
MAROQUINARIS ZOOLOGICAE
Kůže se stává naším přítelem. V kapse, vždy po ruce, věrný společník a přitom krásný předmět, který si najde cestu k srdci svého majitele a vydobude si tam pevné místo - jako oblíbené zvířátko.Rádi si ho hladíme, chceme ho všude brát, známe dokonale zvuk jeho zipů či patentek…jsme mu prostě oddáni.
1.Castorus Pragmaticus
Nejoblíbenější činností druhu Castorus je uklízení, organizování a třídění. Kabelka, pouzdro, peněženka…chrání a organizují váš každodenní život. Jak bychom bez toho vůbec přežili?
2.Armorus Ultrasoftus
Vypadá nebezpečně, ale je velmi mazlivý. Rychle si oblíbíte jeho měkoučkou kůži.
3. Cameleonae Personalis
Dokáže se vmžiku přizpůsobit jakékoliv situaci. Kožené maličkosti pro každou příležitost i náladu: dají se ochočit a rádi se schovávají ve větších i menších kabelkách. Cameleonae je jedinečný díky své fenomenální schopnosti přizpůsobit se kdykoliv v denní či noční dobu.
4. Criquetus Monogramis
Jeho zipy a patentky při používání vytvářejí zvuky ne nepodobné cvrčkovi. Je to čarovná symfonie, kterou nikdy nechceme přestat poslouchat.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.