Share |

Letní kino DAS SOMMERKINO se vrací do Prahy a do Brna

foto: pořadatel akce

Letní minipřehlídka německy mluvených filmů DAS SOMMERKINO se po své úspěšné loňské premiéře opět vrací. Od počátku června až do 30. srpna si budou moci diváci v Praze i Brně vychutnat hned dvanáct hraných i dokumentárních snímků, které slavily úspěch na minulých ročnících festivalu DAS FILMFEST. Všechny filmy budou uvedeny v původním znění s anglickými či českými titulky. Vstup na všechny pražské projekce je volný. V Brně zaplatí diváci zvýhodněné vstupné 50 Kč.
 
Hned na úvod se návštěvníci mohou těšit na promítání na vodě – po tři pondělní večery – 6., 13. a 27. června – zní v pražské Cargo Gallery němčina. SOMMERKINO uvede švýcarský snímek Vysněná země, rakouský film odehrávající se ve Vídni roku 1938 Můj nejlepší nepřítel a originální německý thriller z prostředí hackerů Who am I – žádný systém není bezpečný.  
 
V červenci se letní kino přesune do Containallu na Kampu. Německy mluveným filmům budou tentokrát vyhrazeny úterní večery. 5. července bude na programu svéhlavá komedie Superega, 12. července se bude promítat Dárek bohů, 19. července se na plátně představí cenami ověnčený německý snímek Oh Boy a poslední červencové úterý bude patřit Času kanibalů.
 
V srpnu přivítá DAS SOMMERKINO Nákladové nádraží Žižkov. V pondělí 1. srpna uvede na Berlinale oceněný snímek Victoria, o týden později, 8. srpna se díky snímku Láska šílená diváci přenesou do 19. století a 15. srpna nás čeká mysteriózní detektivka z Krušných hor - Schmitke. 22. srpna se prostřednictvím plátna vydáme poznat hudební podhoubí Berlína, na programu je snímek B-movie: zvuk a rozkoše západního Berlína. Letošní letní přehlídku v Praze uzavře 29. srpna výpravný epos Druhý domov – kronika touhy.
 
Brněnské publikum se v průběhu srpna může těšit na čtyři hrané filmy a dva dokumenty, které bude moci shlédnout v Letním kině Brno-střed. Program nabídne snímky Superegea, Oh Boy, filmové zpracování úspěšného bestselleru Noční vlak do Lisabonu či strhující drama zachycující rasové nepokoje, které před více než dvaceti lety zachvátily Německo, s názvem Jsme mladí. Jsme silní. Nejen milovníci architektury jsou zváni na dokument Vila Tugendhat a hudební fanoušci si dozajista vychutnají B-movie: zvuk a rozkoše západního Berlína.

Přehlídku tradičně spolupořádají Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví v Praze.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.