Share |

Letní drinky: Tipy od barmanů

Zpříjemněte si léto originálními svěžími drinky. Baroví specialisté distribuční společnosti Premier Wines & Spirits přinášejí tipy na neokoukané letní drinky. „Při přípravě jakéhokoliv drinku je nutné zvolit odpovídající, a pokud možno co nejkvalitnější ingredience. Všechny koktejly, především pak během léta, kdy je lidé pijí nejčastěji, totiž stojí a padají na kvalitě zvoleného likéru nebo destilátu,“ vysvětluje Petr Vopálenský, barový specialista Premier Wines & Spirits.

Wil:Sajdr
4 cl Wilder 
0,33 l cider
Bylinný Wilder vychází z dochované receptury z roku 1952. Jihočeský likér propojuje chuť šumavských bylinek s extraktem z divokých šípků a plodů planých růží. Do skleničky s ledem nalijte 4 cl Wilderu a přilijte kvalitní jablečný cider. Ovocnou chuť dotvořte kouskem čerstvého jablka.
 
Wil:App
4 cl Wilder 
jablečný džus
Sklenici plnou ledu nejprve doplňte o 4 cl likéru Wilder, poté přilejte přírodní jablečnou šťávu nebo kvalitní džus. Přidejte plátek pomeranče a užijte si jednoduchou, ale zato delikátní kombinaci bylin a ovoce.
 
Viola Spritz
4 cl Joseph Cartron Violette  
1 dl Cava Mediterrania
5 cl soda
Takzvaný spritz, tedy kombinace šumivého vína, ovocného likéru a sody, pochází z Itálie. Pro jeho přípravu použijte vysokou sklenici s kostkami ledu a nalijte do ní 4 cl francouzského likéru Joseph Cartron Violette, který se vyrábí z okvětních lístků fialek. Přidejte 10 cl španělského šumivého vína Cava Mediterrania od vinařství Codorníu a vše završte 5 cl sody. Viola Spritz pečlivě zamíchejte a ozdobte citronem a trsem tymiánu.

Aperitíf Spritz
4 cl Aperitíf  
1 dl sekt
5 cl soda
Originální variaci spritzu můžete připravit i z českých surovin. Naplňte vinnou sklenici ledem, přilijte panáka blatenského likéru Aperitíf s příchutí pomeranče a rebarbory a postupně dolejte 10 cl kvalitního sektu či jiného druhu šumivého vína, a 5 cl sody. Po promíchání drink okrášlete plátkem pomeranče.

Black Light
4 cl Ole Smoky Blackberry Moonshine
0,33 l světlé pivo
Do vysoké nebo zavařovací sklenice nalijte jedno kvalitní malé světlé pivo, následně vlijte také 4 cl americké Moonshine whiskey s příchutí ostružin od legendární značky Ole Smoky. Netradiční koktejl doplňte čerstvými ostružinami, případně menším plátkem citronu.

Mystic & Spice
4 cl Bayou Spiced
1 dl Thomas Henry Mystic Mango
Do menší sklenice naplněné ledovými kostkami vymačkejte limetovou šťávu a nalijte 4 cl pikantního rumu Bayou, který obsahuje koření z Louisiany. Přilejte limonádu s příchutí manga od berlínské firmy Thomas Henry. Koktejl zamíchejte a pro větší říz přidejte měsíček limetky a chilli papričku.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.