Share |

Master's Hammer po 25 letech opět živě, na Brutal Assaultu

foto: pořadatel akce

Master's Hammer, black metalová legenda, jejíž kult daleko přesáhl hranice rodného Československa, se vrací na jediný koncert. Exkluzivní vystoupení chystá kapela v srpnu 2017 na metalovém festivale Brutal Assault.  
 
Master's Hammer patří bezesporu k nejvýraznějším tuzemským metalovým kapelám vůbec. Počátky kapely kolem frontmana Františka Štorma se datují k roku 1987. Jedni z průkopníků black metalu brzy dosáhli mezinárodního věhlasu, nepopiratelný vliv měli například na norskou metalovou scénu. Po kultovních albech Ritual a Jilemnický okultista se kapela v roce 1995 rozpadla.
 
V roce 2009 se ale Master's Hammer vrátili k aktivnímu působení, ovšem tentokrát jako výhradně studiový projekt. V nové etapě existence Master's Hammer vydali čtyři alba. Tím posledním je patnáctiskladbový opus Formulae z letošního roku. “Materiálu bylo ještě víc, ale některé skladby jsem vyhodil,” podotkl frontman kapely František Štorm v rozhovoru pro Radio Wave.
 
“Poslední koncert odehráli Master's Hammer v roce 1992. Jedinečný koncert na příštím ročníku Brutal Assaultu je tak návratem na pódia po 25 letech a zároveň oslavou třiceti let existence této výjimečné kapely,” podotýká organizátor festivalu Tomáš Fiala.
 
Už dvaadvacátý ročník prestižní metalové přehlídky Brutal Assault se odehraje druhý víkend v srpnu v areálu barokní pevnosti Josefov u Jaroměře. Organizátoři festivalu doposud oznámili zhruba čtyři desítky kapel, kromě jiného Morbid Angel, Nile, Opeth, Possessed, Rotting Christ, Electric Wizard nebo Mayhem.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.