Share |

Latinská Amerika na Jiřáku

foto: pořadatel akce

Ve čtvrtek 31. května a v pátek 1. června 2018 se již popáté promění náměstí Jiřího z Poděbrad v Latinskou Ameriku. Letošní ročník festivalu Merkádo se rozšiřuje a poprvé proběhne ve dvou dnech. Návštěvníci festivalu se tak opět mohou těšit na přehlídku trhů s exotickými pokrmy, rukodělnými výrobky a dalšími produkty ze zemí Latinské Ameriky. Na Merkádu se představí více než čtyřicet prodejců. Kromě nevšedních gastronomických zážitků bude festival doplněn o hudební a taneční program, workshopy a nově i kuchařské show. Vstup na festival je volný.
 
Letošním tématem festivalu je maso! V rámci připravované kuchařské show se budou moci milovníci dobrých steaků dívat pod ruce argentinskému šéfkuchaři, který představí tradiční způsob přípravy jihoamerického masa. Nejen pro vegetariány bude připravena ukázka porcování exotického ovoce.
 
Během doprovodného tanečního programu se návštěvníci pod vedením profesionálních tanečníků naučí základní kroky salsy, tanga či forra. Hlavním lákadlem letošního Merkáda bude přehlídka brazilské capoeiry ve složení několika desítek tanečníků. Pro děti máme připraven workshop malování s Latin Art Gallery. Hudební program festivalu představí řadu latinskoamerických hudebníků, mezi jinými mexické muzikanty Mariachi Azteca, mezinárodní kapelu Latino Soul či brazilskou show Tam Tam Batucada.
 
V areálu festivalu bude představena fotografická výstava “Naši Latinos” zaměřená na příběhy lidí tvořící latinskoamerickou komunitu v České republice.
 
Na Merkádu budou v nabídce nejrůznější produkty, které k Latinské Americe patří - od výběrové kávy, koření, cukrovinek, ovoce, ryb přes originální oblečení, bižuterii, houpací sítě, rukodělné indiánské výrobky z Mexika, Ekvádoru či Peru. Přímo na místě budeme podle původních latinskoamerických receptur připravovat typické pokrmy. Nabídneme argentinské steaky ze speciálního argentinského grilu “parilla”, peruánské “anticuchos” či kolumbijské taštičky “empanadas”. V areálu Merkáda budou zastoupeny i vybrané bary nabízející typické regionální destiláty (peruánský nápoj pisco sour, brazilská cachaca, mexická tequilla, karibské rumy) i široká škála jihoamerických vín z Chile, Argentiny, či Peru. Odpočinek si návštěvníci mohou dopřát v houpacích sítích hamacas instalovaných přímo v areálu. Zájemci se mohou nechat tetovat barvivem z amazonské ovocné šťávy plodů jagua.
 
Festival Merkádo pořádá spolek Merkádo, z. s. ve spolupráci s Městskou částí Praha 3. Akci oficiálně podporují velvyslanectví Peru, Mexika, Argentiny, Brazílie a Chile.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.