Share |

Lana Del Rey završila seznam letošních headlinerů festivalu Sziget

foto: pořadatel akce

Posledním ohlášeným headlinerem festivalu Sziget se stává královna melancholického popu Lana Del Rey. Již ohlášenými hvězdami jsou Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Mumford & Sons, Dua Lipa, Gorillaz, Kygo, Shawn Mendes a dalších více než 100 skvělých hudebních interpretů.

26. ročník  festivalu Sziget přivítá jiskřivě melancholickou Lanu Del Rey. Americká zpěvačka tak završí seznam hlavních headlinerů, kterými jsou mj. Arctic Monkeys, Gorillaz, Kendrick Lamar, Mumford & Sons a další. Festival v srdci Budapešti bude hostit největší hvězdy světové hudební scény. Na Sziget se od 8. do 15. srpna sjede během sedmi dnů více než 450 tisíc návštěvníků z celého světa, aby si na 50 různých dejištích vychutnali jeden z největších evropských festivalů.

V programu také nově Fever Ray, BØRNS, Aurora a další
Hudební line up Szigetu stále expanduje a festival nově také přidává do programu Fever Ray, BØRNS, AsafAvidan, Don Diablo,  Aurora, Unknown Mortal Orchestra, ZHU, Tujamo, Damian Lazarus & the Ancient Moons, Jan Blomqvist& band a SG Lewis. Fanoušky festivalu tak může těšit, že program, který obsahuje kromě headlinerů i jména jako například Liam Gallagher, Bastille, Lykke Li, Stormzy, Parov Stelar The War On Drugs, The Kooks, Nick Murphy fka Chet Faker, Kaleo, Gogol Bordello, Clean Bandit se rozrostl o řadu zajímavých jmen a hudebních lahůdek. Ceny denních vstupenek jsou v prodeji již za 70 Euro. Pro ty, kteří si chtějí užít Sziget na víc dní, jsme připravili třídenní, pětidenní a sedmidenní permanentky. Více informací najdete na www.szigetfestival.com/cz
 

Lana Del Rey
Lana Del Rey je známá svým unikátním kinematografickým stylem a posedlostí tématy tragické romantiky. Rodačka z New Yorku odkazuje ve své tvorbě na americkou pop kulturu 50. a 60. let. Její podomácku vytvořená videa k písním Video Games a Blue Jeans se stala internetovou senzací a na YouTube získala stovky miliónů zhlédnutí. Druhé album Born To Die pro Lanu Del Rey znamelo přelom a za které získala ocenění Brit Award. Za EP s názvem Paradise obdržela hned dvě nominace na cenu Grammy.

Proslavila se také písní Young and Beautiful, ta byla prvním singlem k filmu Velký Gatsby v hlavní roli s Leonardem Di Capriem. Její poslední album Lust for Life se stalo již jejím třetím, které dosáhlo první příčky v hudebním žebříčku Velké Británie a druhým, jež topovalo hudební hitparádu v USA. Aktuální tvorba Lany Del Rey zahrnuje kolaboraci s The Weeknd,  ASAP Rocky či Stevie Nicks. V poslední době také nazpívala známý hit Andrew Lloyd Webera „You Must Love Me“ z muzikálu Evita, který v orginále patří Madonně.  Na letošní Sziget zavítá společně se svoji charakteristickou poetikou i retro futuristickým stylem.
 

Sziget
Dvacátý šestý ročník festivalu Sziget se jako každoročně uskuteční na zeleném ostrově Óbudai v centru maďarské Budapešti. Ten se i letos v sprnu promění na legendární ostrov Svobody, aby přívital Szigeťany s více než 100 zemí celého světa. Sziget navíc nedávno získal na European Festival Awards 2017 již po druhé cenu v kategorii Line – Up of the Year. Porazil tak 10 nejlepších evropských festivalů, mezi nimiž bylo i Glastonbury, Roskilde a Lollapalooza.
Nezapomeňte, ceny denních vstupenek jsou v prodeji již za 70 Euro. Pro ty, kteří si chtějí užít Sziget na víc dní, jsme připravili třídenní, pětidenní a sedmidenní permanentky. Novinkou je také možnost zakoupit celotýdenní festivalovou vstupenky na splátky. Více informací najdete na www.szigetfestival.com/cz/
 

Doposud zveřejněná jména Szigetu 2018 (seřazeno A-Z)
Above & Beyond – 11. srpna
Alle Farben – 9. srpna
Arctic Monkeys – 14. srpna
Asaf Avidan – 10. srpna
Aurora – 11. srpna
Bastille – 11. srpna
Bilderbuch – 10. srpna
Blossoms – 14. srpna
Borgore – 11. srpna
Børns – 14. srpna
Cigarettes After Sex – 9. srpna
Clean Bandit  – 8. srpna
Damian Lazarus & The Ancient Moons – 13.8.
Delta Heavy
Desiigner  – 12. srpna
Don Diablo – 13. srpna
Dua Lipa – 12. srpna
Everything Everything – 11. srpna
Fink – 11. srpna
Gogol Bordello – 14. srpna
Goo Goo Dolls – 13. srpna
Gorgon City live  – 14. srpna
Gorillaz – 9. srpna
Jan Blomqvist – 12. srpna
Jay Hardway – 10. srpna
Joe Goddard live – 10. srpna
JP Cooper – 10. srpna
Kaleo  – 12. srpna
Kendrick Lamar – 8. srpna
King Gizzard & The Lizard Wizard  – 12. srpna
KSHMR – 12. srpna
Kygo – 13. srpna
La Femme – 13. srpna
Lana del Rey – 10. srpna
Lemaitre  – 9. srpna
Lewis Capaldi – 14. srpna
Liam Gallagher  – 12. srpna
Lianne La Havas – 11. srpna
Little Dragon – 13. srpna
Lykke Li – 8. srpna
Milky Chance – 13. srpna
MØ – 13. srpna
Mumford & Sons – 11. srpna
My Baby – 13. srpna
Nick Murphy fka Chet Faker – 13. srpna
Nothing But Thieves – 14. srpna
Parov Stelar – 10. srpna
Perturbator – 10. srpna
Petit Biscuit – 12. srpna
Sam Feldt live – 10. srpna
Scarlxrd – 10. srpna
Seasick Steve – 9. srpna
Seven Lion  – 12. srpna
SG Lewis – 9. srpna
Shame – 10. srpna
Shawn Mendes – 13. srpna
Slaves – 12. srpna
Sofi Tukker – 11. srpna
Stormzy – 8. srpna
The Him – 10. srpna
The Kooks – 10. srpna
The Living End – 11. srpna
The War On Drugs – 14. srpna
Tujamo – 12. srpna
Ummet Ozcan – 10. srpna
Unknown Mortal Orchestra – 9. srpna
WhoMadeWho – 9. srpna
Wolf Alice  – 12. srpna
Yellow Days – 13. srpna
Zara Larsson – 14. srpna
Zhu – 11. srpna

Festival Sziget,  8. – 15. srpna 2018
Ostrov Óbudai, Budapešť, Maďarsko

www.szigetfestival.com/cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.