Share |

Ladislav Angelovič: Vybrali jsme ty nej vtipy o handicapovaných

foto: pořadatel akce

Ve čtvrtek 11. září 2014 se na Střeleckém ostrově koná Koncert proti strachu, který organizuje The Tap Tap. Vyzpovídali jsme jejich speakera Ladislava Angeloviče.
 
Součástí Koncertu proti strachu je výstava vtipů. Proč a jak tato výstava vznikla?
Výstava černého humoru je složená z vtipů časopisu Sory. Vybrali jsme ty nejlepší vtipy o handicapovaných z jejich archivu. Tuhle výstavu sebou vozíme na našem turné černého humoru "The TapTap na černo". Tímto turné se snažíme podpořit naši celonárodní sbírku na dostavbu pražského Jedličkova Ústavu. Takže, když všechno dobře dopadne,  i za peníze ze sbírky vyroste v Jedličkově Ústavu nová budova, do které se přesune náš vzdělávací projekt STUDEO.
 
Jak si stojí vaše sbírka na dostavbu Jedličkova ústavu?
Zatím máme vybráno k 8. 9. 2014 částku 5 394 999czk z cílové částky 100 000 000czk. Sbírka je plánována jako tříletá, tak uvidíme, kolik se podaří vybrat.
 
Často spolupracujete s Xindlem X, jak jste se setkali?
Asi před několika lety na předávání cen OSA. Náš kapelník Šimon Ornest Ondru oslovil s námětem na píseň Řiditel autobusu.  A vidíte, vyklubal se z toho náš největší hit a vůbec skvělá spolupráce. 
 
Váš koncert se jmenuje proti strachu, proti strachu z čeho?
Z terorismu. To neznamená ignorovat nebezpečí, ale nenechat se strachem paralyzovat.
 
Jak vidíte současnou mezinárodní situaci?
Před nedávnem jsme se vrátili z Izraele. Tamní obyvatelé vědí, že svoboda není nic samozřejmého a jsou ochotni ji bránit. My v Evropě  jsme se trochu rozmazlili skoro 70 lety relativního míru. Jen doufám, že nás to nebude mrzet.
 
Na Koncert proti strachu jste pozvali šuhaje, budou vepřové hody a cimbálovka. Proč jste se takto rozhodli?
Je dobré si občas připomenout odkud  přicházíme. Jak bychom jinak mohli vědět, kam jdeme a kdo jsme. A vepřové hody? Chceme ukázat, že se nebojíme ani prasat ani teroristů.
 
S The Tap Tap jste na turné. Co plánujete dál?
Turné bude probíhat po celou dobu trvání sbírky. Výhledově bychom chtěli s The Tap Tap navštívit USA a pohráváme si též s myšlenkou natočit CD pro děti.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.