Share |

La Película přinese aktuální španělské filmy

V úterý 14. února odstartuje v pražském kině Světozor 12. ročník festivalu španělských filmů LA PELÍCULA.
Oblíbená filmová přehlídka nabídne mezi 14. a 21. únorem pečlivě umíchaný koktejl bez mála dvou desítek španělských snímků všech možných žánrů, okořeněný o zajímavé počiny argentinské, mexické, kubánské či venezuelské kinematografie.
 
La Película jako vždy nabízí nejzajímavější výběr aktuálních španělských filmů, mezi které patří i snímek ÚNOS režisérky Mar Taragony. Ačkoliv jde o na první pohled běžný thriller, režisérka na problematiku nahlíží jako žena a matka a zpochybňuje skrz dramatické vyústění příběhu možnost jediného správného řešení. To, že zdání může klamat, potvrzuje další snímek STO LET ODPUŠTĚNÍ. Zdánlivě obyčejné přepadení banky se v režii Daniela Calparsora postupně mění v napínavý příběh, do něhož jsou zapleteny i nejvyšší politické kruhy.
 
Za pozornost stojí nízkorozpočtový snímek ŽÍT A JINÉ PŘÍBĚHY, jehož ústředním tématem je otázka „normality“ v současné společnosti. Podnětem ke vzniku byla potřeba poukázat na celospolečenské téma sexuality tělesně postižených, které je neustále tabuizováno.
 
Podrobné informace o programu naleznete v přiložené tiskové zprávě a na www.lapelicula.cz.   
 
Od 14. do 19. února bude španělština znít z plátna pražského kina Světozor, mezi 16. a 19. únorem ovládne také brněnské kino Scala, od 20. do 22. února se přesune do ostravského Minikina a od 22. do 24. února se výběr snímků představí v hradeckém Bio Central.   Kompletní program je k dispozici na www.lapelicula.cz  a na facebookovém profilu https://www.facebook.com/LaPeliculaCZ.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.