Share |

Květen v NNŽ: Je libo Dj's, divadlo nebo film?

foto: pořadatel akce

Koukněte na květnový program Nákladového nádraží Žižkov.
Více na www.nakladovenadrazizizkov.cz
Facebook NNŽ
 
2. 5. 2014 - KUEDO (UK), PEVERLIST (UK)
Jamie Teasdala alias KUEDO, který byl součástí legendárního post-apokalyptického dua Vex´d, jenž na začátku 21. století definovalo zvuk dubstepu, postupně úplně opustil tento styl a špinavý zvuk podzemí elektroniky vyměnil za vzletné syntetické symfonie plné radosti, křehkosti a melancholie. Kuedova nová vibrace se naplno promítla na jeho debutovém albu Severant, považovaného za jednu z nejlepších desek roku 2011.
PEVERLIST je ostřílený DJ a producent z Bristolu, který je specialistou v místním vinyl shopu, ale zároveň vede vlastní vydavatelství Punch Drunk. Je producentem, který spojuje minimalistické postupy techna se zvukem dubstepu a vytváří tak most mezi rovnou a zlomenou elektronikou.
Vstupné: 200 Kč
Začátek: 22:00 – 5:00
Na NNŽ uvádí Move association.

 
- - -
 
3. 5. 2014  -   Nádraží v barvách duhy - Po Fredrikovi
Divadlo Letí bude v sobotu 3. 5. hostit doprovodný program Alcedo Praha, kde se představí švédské gay monodrama Po Fredrikovi.
Slavné švédské gay monodrama o tom, jak chutná láska, strach ze smrti i sladká pomsta.
Johan je vlastně kluk jako ostatní. Hraje florbal, rád se baví, chodí s rukama z týmu na noční tahy, randí s holkama ze školy. Jednoho dne ale pochopí, že holky pro něj budou už provždycky jen kamarádky… V den svých jednadvacátých narozenin potká Fredrika a zamiluje se. „Na svoje dvacátý první narozeniny jsem se seznámil s Fredrikem. Nebo přesněji řečeno, on se seznámil se mnou, protože on oslovil mě. Ten večer se mi změnil život.“ Život s Fredrikem je až neskutečně báječný, ovšem pouze do chvíle, než spolu kluci vyrazí na společnou dovolenou. Fredrik náhle přestane komunikovat, je podrážděný a spí radši na zemi než v posteli s Johanem. Něco je špatně. Ale co to je? Po několika týdnech se Johanovi dostane do rukou dopis od lékařky… Je HIV pozitivní a jediný člověk, který ho mohl nakazit, je Fredrik. V Johanovi roste vztek a Fredrik se stále uzavírá do sebe. Dokáže Johan žít i …po Fredrikovi?
Strhující švédské monodrama zvítězilo v roce 2005 v divácké soutěži stockholmského divadla Riksteatern a od té doby slaví úspěchy na mnoha evropských scénách.
 
Režie Petr Hašek // Výprava Jitka Nejedlá //Hraje Ivan Lupták
Cena vstupného: 300Kč v předprodeji zde, 350 Kč na místě

Začátek: od 18:00
Na NNŽ uvádí Divadlo LETÍ.

 
- - -
 

6. 5. 2014 – Národní filmový archiv – Projektový den pro školy
Projektové dny jsou intenzivním vzdělávacím formátem, který vyvinul Národní filmový archiv v rámci pravidelných osvětových programů pro mládež v kině Ponrepo. Filmový sekce na Nákladovém nádraží Žižkov bude tento projekt hostit pěti vystoupení v průběhu května, června a září. Tématem lekce jsou „Principy pohyblivého obrazu“. Dopolední část programu je věnována přednáškám a praktickým ilustracím filmové techniky a zkonstruovaných zařízení (pro tuto příležitost), které osvětlí principy fungování pre-kinematografických vynálezů, projekčních a snímacích mechanismů. Odpolední program je koncipován jako tvůrčí dílna, do které se studenti aktivně zapojí. Během dílny budou výtvarně zasahovat do filmového materiálu. Díla studentů budou na místě sestříhána a promítnuta z 16 mm projektoru.
Kapacita formátu je 50 diváků. Cílovou skupinou jsou studenti SŠ.
 
Cena vstupného: 0 Kč
Začátek: 9,30 – 15,30
Na NNŽ uvádí Národní filmový archiv.

 
- - -
 
9. 5. 2014 - MUMDANCE (UK), MICKEY PEARCE (UK)
MUMDANCE - mladý talentovaný producent a DJ z Brightonu, pohybující se hudebně mezi grimem, UK funky, afrobeatem a dalšími hýřivými rytmy. 
MICKEY PEARCE - londýňan, který začínal s produkcí v roku 2009 jako Shortstuff, vydával nejdřív na labelech Ramp recordings a Punch Drunk, v roku 2012 přechází na Loefahův Swamp 81 a tím se dále vyvíjí i hudebně, v současnosti se věnuje hlavně DJingu.
 
Vstupné: 200 Kč
Začátek: 22:00 – 5:00
Na NNŽ uvádí Move association.

 
- - -
 
21. 5. 2014 – veřejná generálka Horváth na Nádraží
Divadelní soubor Tygr v tísni ve spolupráci s Divadlem Letí uvádějí novou inscenaci Horváth na Nádraží.  Inscenace nastudovaná speciálně pro prostory Nákladového nádraží Žižkov vychází z adaptace díla rakouského modernistického dramatika Ödöna von Horvátha (1901-1938) Soudný den.
Příběh se odehrává na maloměstě. V hospodě a na nádraží se motají různé více či méně směšné postavičky, z nichž každá žije svůj ne úplně záviděníhodný život. Čas plyne pomalu a vyplňuje se drby a čekáním na zpožděné vlaky. Tento líný provinční život přerve polibek mladé dcery hostinského Anny a přednosty stanice Tomáše Hudetze, který způsobí srážku dvou vlaků. Rozjede se kolotoč vyšetřování, popírání viny, usvědčování a osvobozování, prudkých změn veřejného mínění, předsudků a mučivých výčitek svědomí. Malebné sousedské vztahy se mění v ostražité, napjaté soužití. Ironická komedie se mění ve fatální tragédii.
„Nepíši proti, ukazuji jenom… Nepíši však také nikdy pro, takže se může stát, že to vypadá jako proti. Existují jenom dvě věci, proti kterým píši, a to je hloupost a lež. A dvě, za něž se stavím, a to je rozum a upřímnost.“
Ödön von Horváth
 
Tvůrčí tým inscenace režisér Ivo Kristián Kubák a dramaturgyně Marie Nováková chtějí na Nákladovém nádraží Žižkov zasadit do nedivadelního prostoru pravidelné drama zpracované formou činoherního divadla. Oživit tak netradiční prostor tradiční formou. Vytvořit divadelní prostor s barem a jistým komfortem pro publikum a zároveň využít přirozené scénografie industriálního objektu.
 
Režie a dramaturgie: Ivo Kristián Kubák a Marie Nováková
Hrají: Matěj Nechvátal, Natálie Drabiščáková, Matyáš Řezníček, Anna Kratochvílová, Michal Lurie, Eva Burešová, Anežka Rusevová, Adam Vacula, Dominik Migač, Pavel Neškudla, Antonín Tymal, Jiří Hajdyla, Jáchym Kučera, Marián Škorvaga, Milan Peroutka
Cena vstupného na veřejnou generálku je 50 Kč.
Začátek: 10:00
Na NNŽ uvádí Divadlo LETÍ & Tygr v tísni.

 
Hra se následně pro veřejnost hraje v tyto termíny:
22. 5. 2014 - 24. 5. 2014
Cena vstupného: 190Kč, 120Kč (studenti, důchodci, ZTP/P)
Areál otevřen od 18:00, začátek představení v 19:30 hod.
 
- - -
 
26. – 27. 5. a 29. 5. 2014 - Čtyřikrát Bradbury
Scénické zpracování inspirované povídkami amicerického sci-fi spisovatele Raye Bradburyho s názvem "Čtyřikrát Bradbury" připravené na míru Nákladovému nádraží Žižkov. Klauzury dvanácti studentů režie-dramaturgie, scénografie a performerství studijního programu DAMU Divadlo v netradičních prostorech pod vedením Tomáše Žižky, Ivo Kristiána Kubáka, Veroniky Riedelbauchové, Matěje Samce ad.
Studenti DAMU se naučí pracovat s prozaickým textem, kukátkovou formou činoherního divadla zasazenou do netradičního prostoru, které samo v sobě nese vizi minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Divák pak především v prostoru Nákladového nádraží Žižkov objeví možné utopické i apokalyptické vize světa.
 
Cena vstupného: 0 Kč
Maximální kapacita 60 osob
Začátek: od 18,00 hod.
Na NNŽ uvádí DAMU ve spolupráci s Divadlem LETÍ.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.