Share |

Kšandální odhalení

foto Levis

 
Kšandy vypadají jako přežitek, ale když už to nikdo nečeká, vrátí se aspoň na chvíli. Jedna taková chvíle právě přichází.
 
Víte, že původní džíny byly na kšandy? První džíny patentované v roce 1873 Levi Straussem měly v pase pouze knoflíky na šle. Poutka na opasky se na džíny začaly přišívat až v roce 1922. A první džíny bez knoflíků na kšandy se objevily až v roce 1937.
 
Mezi okšandovanými novinkami najdete znovuzrozené Levi’s 201 jeans – autentický model pracovních džínů z roku 1890 z kolekce Product with Roots. Dvěstějedničky byla původně levnější alternativa pro zlatokopy, kteří si nechtěli pořizovat kvalitnější a dražší pětsetjedničky. Mají vzadu stahovací pásek, pouze jednu kapsu, lněnou nášivku... a knoflíky na šle.
 
 
 
Aktuální trend „pracovního oblečení“ najdeme i v dámské kolekci, kde jsou kšandy s koženými pásky u džínů střihu Skinny Boyfriend s krásně vyšisovaným denimem. Kolekci doplňují bavlněné chino kalhoty s kšandami – pánské v pískové a dámské v béžové barvě. A nesmíme opomenout džínové lacláče. Tak hurá do „pracovního“!
     
www.levi.com

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.