Share |

Krobotův nový film Kvarteto uvidí diváci v kinech na konci října

foto: Falcon

Druhý filmový počin režiséra Miroslava Krobota s názvem Kvarteto vstoupil do fáze postprodukce a diváci ho budou moct vidět v kinech od 26. října. Do distribuce film uvede společnost Falcon. Po divácky úspěšné Díře u Hanušovic, kterou v kinech vidělo přes 150 tisíc diváků a byla oceněna třemi Českými lvy, se Krobot věnuje tématu hledání štěstí v generaci dnešních třicátníků.

V hlavních rolích čtyřech muzikantů, kteří touží po štěstí, diváci uvidí Barboru Polákovou, Lukáše Melníka, Jaroslava Plesla a Zdeňka Julinu. Dále se ve filmu objeví Pavlína Štorková, Lenka Krobotová, Jana Štěpánková nebo Jiří Schmitzer. Nedílnou součástí filmu je hudba a kulisy města Olomouce, kde se celý film natáčel.
 
Producentem filmu je Ondřej Zima ze společnosti Evolution Films, koproducentem je Česká televize - Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové, innogy a Soundsquare. Film vzniká za podpory Olomouckého kraje, statutárního města Olomouc, Jeseníky Film Office a Státního fondu kinematografie.
 
SYNOPSE
Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina s celou svou minulostí, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nejrůznější dobrodružství. Stejně jako se rodina přes všechno dobré i zlé sejde večer doma u jednoho stolu, sejdou se naši členové kvarteta tzv. soudobé hudby u dalšího koncertu.
Poněkud nesourodá čtveřice v čele s Robertem, který je silně závislý na své matce (Lukáš Melník), jeho atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), mladým hudebníkem Tomášem (Jaroslav Plesl), který se rád předvádí, a postarším znalcem historie, uzavřeným „Funésem“ (Zdeněk Julina), spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Hodně času tráví v legendární hospodě Ponorka ve svém rodném menším městě s bohatou historií, kam dochází i jejich přátelé: odvázaná „Batrflaj“ (Pavlína Štorková) a psychoterapeutka dvou členů kvarteta Sylva (Lenka Krobotová).  Mezi členy kvarteta dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden večírek u Roberta se Simonou přinese jistou katarzi a na řadu přijde radost a s ní i vytoužený pocit štěstí.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.