Share |

Krnov s třešničkou na kopci

foto autorka

 
Pokud někdy zavítáte do Slezska, neměli byste si nechat ujít návštěvu Krnova. Jednak je to moc pěkné historické město, jednak je tu zalesněný kopec Cvilín s krásnou vyhlídkou do širého okolí a taky báječnou restaurací.
Komu by při prozkoumávání okolí výška 441 metrů nadmořské výšky připadala málo, může si povylézt o dalších 29 metrů na zdejší rozhlednu. Výšlap stojí za to, zvláště za slunečných dní. Centrum Krnova, Petrův rybník, rozhlednu Hanse Kudlicha u Úvalna, zříceninu hradu Šelenburk, Beskydy či Jeseníky s horou Praděd budete mít naservírované pěkně pod nosem.
A nejen to. Pouhých 150 metrů od rozhledny si vyhlídku můžete vychutnat hezky s kávičkou, vínkem a něčím výborným k snědku. Restaurace Hotelu Cvilín patří mezi nejlepší ve městě. Z osobně vyzkoušené hornoslezské česnekačky, karotkového krému, konfitu z kachního stehna, salátu Ceasar a guláše z divočáka na staročeský způsob s cibulkou a bramborovými plackami bych doporučila všechno. Víc jsem zatím neměla tu čest. Ale celá česká sekce menu patří vůbec k těm velmi vydařeným. Býložravci si zase kromě salátů mohou vybrat z  grilovaného kyperského sýru Haloumi s pečenou sezónní zeleninou a olivami, sýr ové mísy s šípkovou marmeládou sypanou vlašskými ořechy či grilovaného lilku s ovčím sýrem, bazalkou a rajčaty.  
Budete-li mít někdy cestu kolem, odbočte směr Cvilín. Velmi příjemně se tu tráví odpoledne v zimě i v létě. Za večerů už to bývá pro odvážné. V nedaleké zřícenině hradu Šelenburk prý totiž straší:)
www.cvilin.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.