Share |

Křest limitovaného bloku Komfort Original proběhne 16.4.2013

Komfort Original
foto: pořadatel akce

Komfort Original
Svetlana Fialová & Pavel Turek
limitovaná edice bloků
koncept: Olga Benešová & Radek Sidun pro Copy General
foto: Michal Šeba

Křest: 16. 4. 2013, 19 hod
Copy General – Londýnská 57, Praha 2

Je jich jenom stovka a každý z nich je ručně malovaný či psaný originál. Přijďte na křest limitované edice bloků, které vznikly ve spolupráci Copy General a Komfort Magu. Ilustrátorka a malířka Svetlana Fialová vytvořila dvě obří ilustrace zabírající plochu padesáti titulních stran zmíněných bloků. Každý zájemce, který si sešit koupí, tak získá autenticky tuší vyvedenou padesátinu celého díla. Nepřijde ale ani o zážitek z celku, zmenšená reprodukce se nachází uvnitř bloku. Podobně novinář Pavel Turek napsal povídku čítající sto slov, která jsou opět tuší zaznamenána na obálkách a kompletní znění i s pointou objevíte na vnitřní straně. 

Copy General projektem Komfort Original představuje možnost výroby sešitů, diářů a brožur zcela na míru klientů. Koupí bloků podpoříte existenci časopisu Komfort.

www.komfortmag.cz

www.copygeneral.cz

Svetlana Fialová (1985)
Ilustrátorka a malířka. Po studiích na Technické univerzitě v rodných Košicích, která absolvovala v ateliéru grafiky a experimentální tvorby Rudolfa Sikory, přesídlila do Prahy. Zde prošla malířským ateliérem Vladimíra Skrepla na AVU. Nyní je v doktorském cyklu bratislavské Vysoké školy výtvarných umění. Jádro Svetlaniny tvorby představují příběhy lidí z jejího bezprostředního okolí. Pozoruje je s ironickým nadhledem, glosuje a míchá jejich osudy s chytlavými popkulturními reáliemi. 

Pavel Turek (1979)
Ačkoli získal doktorát v oboru teorie fotografické a multimediální tvorby, ze všeho nejvíc je hudební publicista. Jeden čas se podílel na chodu časopisu Živel. Publikoval v Rock & Popu, Reflexu i MF Dnes. Spolupracoval s Radiem Wave. Spoluzakládal obrazový magazín Komfort. V letech 2007–2009 pracoval pro server Aktuálně. Od dubna 2010 je členem redakce týdeníku Respekt.

Komfort
Unikátní a pohledný časopis, který už od roku 2008 ukazuje fotografie, kresby, grafiku a malbu každému, kdo o to stojí. Za cíl si klade postihnout lokální dění a nabourat zakořeněný pocit méněcennosti, že se „u nás nic neděje“. Na jeho stránkách se za tu dobu objevila více jak stovka převážně mladých autorů pocházejících především z Česka, Slovenska a zemí bývalého východního bloku. Komfort vychází v kompletním česko-anglickém znění a distribuuje se po celé Evropě. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.