Share |

Kreslený humor vás čeká na výstavě Pozadí a zákulisí

foto: PR

Lukáš Miffek se na české výtvarné scéně prosadil se jako velmi vtipný „glosátor“, který ve svém díle zpracovává existenciální témata, pop kulturu, fenomény konzumní společnosti a masmédií a který je s příznačnou ironií schopen přistoupit i sám k sobě, svým slabostem a svého okolí.
 
Společným znakem všech jeho děl je pevná stylizační linie, narativnost a výrazný kolorismus. V některých obrazech se dotýká hranice kresleného humoru. Miffkovy práce mají pro svou vizuální účinnost a poutavost tendenci k obecné zapamatovatelnosti. Obratně se vyhýbají patetice a všem negativním aspektům. Prezentují jen tu část světa, o kterou se autor s námi chce dělit, ale která je přesto dostatečně bohatá, aby se naše vidění posunulo do jiné, příjemnější roviny. Spojení stylizované malby s neobyčejně živým, až karikaturním komiksem ukazuje na dvojznačnost předloženého sdělení. Podobá se to žertu pronesenému s velmi vážnou tváří. A jak víme, takový vtip bývá nejlepší.
 
Lukáš Miffek (1978) studoval v letech 1999-2005 na Akademii výtvarných umění v Praze, v Ateliéru malby u prof. Antonína Střížka a u prof. Michaela Rittsteina. Svými díly je zastoupen v Národní galerii v Praze a v dalších významných sbírkách. (text: Rea Michalová)
 
Lukáš Miffek
Pozadí a zákulisí

Vernisáž: čtvrtek 26. 2. v 18 hod.
Výstava potrvá do 27. 3. 2015.
 
Galerie Michal´s Collection
Husova 13
110 00 Praha 1
www.michalscollection.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.