Share |

Krepsko představí Olomoučanům Tennesseeho Williamse

foto: PR

Olomoucké Divadlo na cucky láká v poslední únorový čtvrtek na netradiční podívanou. Představí se česko-finská divadelní formace KREPSKO s projektem Fragile, inspirovaným dramatem Skleněný zvěřinec od Tennesseeho Williamse.
 
„Krepsko vzniklo v roce 2001 a spojuje tvůrce z různých zemí. Divadelní skupina je známá svojí specifickou poetikou – diváky baví dětskou hravostí, jemnou klaunérií a černým humorem,“ představuje soubor Zdeněk Vévoda, mluvčí Divadla na cucky.
 
Projekt Fragile je formou výtvarného divadla, ve kterém se divadelní prostor chápe jako spoluhráč. S námětem přišla chorvatská umělkyně Darinka Giljanović, premiéra se uskutečnila v prosinci 2003. „Ve Fragile zkoumáme postavu Laury z divadelní hry Skleněný zvěřinec Tennesseeho Williamse. Laura nás v naprostém tichu uvádí do intimního, zranitelného prostředí, v němž se sebemenší pohyb stává astronomickou událostí. Skrze nezvykle soustředěnou hru se propadáme hlouběji do mlčenlivé, avšak radostné samoty. Pomocí detailních gest a jemné práce světel se společně s hrdinkou rozpadáme na střepy, ze kterých se bude potřeba znovu složit,“ popisuje Linnea Happonen, režisérka a protagonistka v jedné osobě.
 
Pozoruhodnou one-woman show můžete navštívit ve čtvrtek 26. února od 19:30 v Divadelním sále DNC. Online rezervace najdete na webu divadla www.divadlonacucky.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.