Share |

KREATON/SOUND CHAT: Pořady o současné hudbě v Českém centru Praha

foto: pořadatel akce

České centrum Praha organizuje první ze série diskuzí o hudbě, její tvorbě, vnímání, roli ve společnosti, šíření a organizování s mezinárodním přesahem, kterou připravilo ve spolupráci s Kreatonem a Radiem Wave. Průvodkyní diskusních večerů bude Mary C. První setkání, jehož název je Živě: Kluby a booking, se uskuteční v galerii Českého centra Praha 29. ledna 2015 od 18:30. Sound Chat bude probíhat pravidelně jednou měsíčně a vstup je ZDARMA.
 
O DISKUZI
Moderátorka a tvůrkyně pořadu Scéna s Mary C (dříve Kruton) na Radiu Wave letos nastartovala společně s Martinem Hůlou alias Bonusem hudebně edukativní platformu Kreaton. Jednou za dva týdny představují v rámci pořadu novinky z oblasti hudebních nástrojů, hardwaru i softwaru a diskutují o tématech ze zákulisí hudebního byznysu. ON AIR proběhly diskuze o crowd fundingu nebo autorských právech a českých hudebních vydavatelstvích. Nyní se budete moci setkat s jedním hudebním tématem a několika hosty z Čech i ze zahraničí pravidelně jednou za měsíc v prostorách Českého centra Praha.
 
„Hudební scénu netvoří pouze hudebníci, ale také mnoho hudebních profesionálů, kteří se zabývají její propagací, šířením, vydáváním a jiným organizováním. Diskuzní večery Kreaton Sound Chat představí především ty další hudební profesionály, kteří nejsou tolik slyšet ani vidět.“ vysvětluje Mary C.
 
CÍL A PŘESAH
Společně s hosty vybere moderátorka několik českých kapel, které bude postupně představovat. Dodává: „Cílem celého projektu je nejen lepší propojení české scény, ale také budování mezinárodních kontaktů. Jedním z výstupů projektu bude kompilace nové české hudby, která by měla sloužit jako inspirace nejen pro další Česká centra po světě, ale i pro hosty, kteří ji mohou prezentovat svým zahraničním kolegům.“
 
PROGRAM
 
LEDEN
ŽIVĚ: KLUBY A BOOKING
Začíná další sezona v hudebních klubech. Sérii živých diskuzí proto otevře téma prezentace hudby naživo, a to především v klubech. Je kde hrát? Za jakých podmínek? Jak se zakládá hudební klub? Jak se bookují zahraniční kapely? Dá se na tom vydělat? Chtějí lidé pořád to samé? Jak jsou na tom české kluby v porovnání se zahraničními? Je obtížné bookovat českou hudbu do zahraničních klubů?
Hosté: Affro (Hip Hop Kemp, Boombox Parties), Prokop Holoubek (Midi Lidi, Bum Bum Satori), Kenzo (Klub Cross), Jakub Pešek (Neone, Lunchmeat) a další
 
ÚNOR
HUDEBNÍ CENY / HUDEBNÍ KRITIKA
Únorové setkání bude u příležitosti vyhlášení cen Apollo věnováno tématu hudebních cen a kritiky.
 
BŘEZEN
VNÍMÁNÍ HUDBY A HUDEBNÍ VKUS
Třetí debatní večer se budeme věnovat vnímání hudby ve společnosti a hudebnímu vkusu.
 
 
ČESKÁ CENTRA jsou agenturou Ministerstva zahraničních věcí pro propagaci České republiky v zahraničí. Na mezinárodním poli prosazují zejména českou kulturní scénu. Síť Českých center působí ve 22 metropolích a velkých městech na třech kontinentech. Generální ředitelkou Českých center je Vilma Anýžová. Více na prague.czechcentres.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.