Share |

Krásná i v roce 2018? 9 trendů

Fén Dyson Supersonic

 
S přechodem na nový rok se musíme kromě nové číslovky zdárně adaptovat na další vlnu módních trendů. Ale nebojte se, nebude to pro vás těžké – novinky v péči o krásu a tělo jsou totiž hlavně příjemné a budou vás rozmazlovat. Proto je můžete rozhodně přivítat s radostí!
 

  1. Láska k Zemi

Popularita přírodních kosmetických produktů a trendů stále roste – lidé si konečně uvědomují dopady, které jsou způsobeny výrobky plnými syntetických látek. Veganství dnes doplňuje snaha o udržitelnost, zodpovědnost a přemýšlení nad tím, jak chránit planetu a tím i sebe. Tento trend se pak odráží i do péče o naše tělo. Spousta produktů dnes již dosahuje bio kvality a používají biodegradovatelná neboli rozložitelná balení. Řada značek si již také zakládá na tom, že jejich výrobky nejsou testovány na zvířatech, což je další zodpovědný trend v beauty světě, zvaný cruelty free. Věnuje se mu například blog crueltyfreekitty.com, kde najdete plno rad a tipů, jak takovou kosmetiku poznat.

  1. Severský styl

Trendy na následující rok jsou tedy definovány hlavně přirozeností. Vliv skandinávského vkusu, který se již příjemně vplížil do našich domovů, se teď promítne i na obecném vkusu a estetice. Už jsme všichni zaznamenali, co je hygge, tedy dánský fenomén pohody vyjádřené maximální útulností příbytku. Nyní se bude skloňovat především výraz lagom, což švédsky znamená „tak akorát“. Lagom vyjadřuje přístup k životu a promítá se i do péče o krásu ve smyslu zjednodušení. Už vás někdy napadlo, že by možná vaší každodenní pečující rutině prospělo mít méně, zato však kvalitnějších přípravků? Že by se některé přípravky mohly obejít bez parfému a barviva? Velmi zajímavou inspiraci o všem ze severského životního stylu najdete naříklad na blogu nordicstylemag.com.

  1. Rostlinné kmenové buňky

Jeden by si možná myslel, že po hadím séru, koloidním zlatu nebo hlemýždím slizu se už nemůže v kosmetice objevit nic nečekaného. Pokud fandíte inovacím, pravděpodobně už se k vám doneslo alespoň něco málo i rostlinných kmenových buňkách. „Kmenové buňky jsou tak trochu tajemné. Chovají se jako chameleoni, kteří dokáží udržet pleť svěží a mladou,“ říká renomovaná dermatoložka Erin Gilbert z New Yorku. Kmenové buňky mají totiž schopnost obnovovat jiné buňky, například právě ty, které udržují vaši pleť pružnou, hladkou a dobře vyživenou. Tím dochází k omezení stárnutí pleti, k jejímu omlazení.

  1. Květinové ozdoby

Uznejte, některé věci nikdy nevyjdou z módy a i když někdy zaznamenají útlum, zase se vrátí. Stejné je to i s květinami ve vlasech. Nebo tedy s květinovými ozdobami, protože kopretina nebo chryzantéma bohužel nejsou dost trvanlivé na to, aby se staly součástí outfitu na celé odpoledne i večer. Stylizace však může přidat na zajímavosti i tak dokonalému výtvoru přírody, jako jsou květiny, a možná právě proto byl květinových ozdob plný newyorský fashion week, jak se můžete dočíst na uznávaném webu popsugar.com. Nebojte se ale experimentovat ani s čerstvými květy, třeba účes herečky Jennifer Lawrence, kterým oslnila na premiéře nového filmu matka!, pro vás může být skvělou inspirací.  
Tip na produkt:

Sada květinových sponek do vlasů
6 kusů sponek s různými květinovými motivy, cena 4,99 Eur, k dostání na www.asos.com
 

  1. Koupelové bomby

Zvláčňujícím bombám do koupele se v poslední době dostává velké obliby. Nejen z důvodu příjemného zážitku při jejich postupném rozpouštění a uvolňování vůní, ale také proto, že není vůbec nic složitého si je vyrobit po domácku. Na internetu je spousta DIY návodů, jak si takovou voňavou a šumivou legraci připravit. Bloggerka Blueberry Pink vytvořila jednoduchý návod jak na to, tak honem do toho!

  1. Černé pleťové masky

Na pomoc v boji proti černým tečkám přicházejí černé slupovací masky. Každý z nás již jistě viděl nějaké to video na sociálních sítích – pozornost upoutává právě pro svou výrazně černou barvu, za kterou je zodpovědné aktivní bambusové uhlí. Právě díky této látce dokáže maska vychytat všechny nečistoty z pokožky. Aplikuje se na pleť, nechá se zaschnout a velice jednoduše se pak dá i sloupnout. Výsledek je vidět ihned – jak na obličeji, tak i na vnitřní straně masky. Oblíbenost roste i u textilních hydratačních masek, které dodají pleti pružnost a vláčnost. Tenké plátno s gelovou vrstvou přilne k pleti a již po chvilce je cítit, jak pleť nasává potřebnou hydrataci. Hodí se tak hlavně po zimě, kdy mrazy s pletí udělaly své.

  1. Estetika 90. let

Je obecným zvykem hledat inspiraci v minulosti. V módě jsou již nějakou dobu 60., 70. a odnedávna i 80. léta. Kdyby vývoj nápadně nenaznačoval, co následuje, málokoho by napadlo, že se vrátí i léta 90., dlouhou dobu považována za období nevkusu a kýče. Vizuální vkus devadesátek bude nápadně znát zejména v líčení inspirovaném ikonami jako Spice Girls, Kate Moss nebo třeba PJ Harvey. Silné modré stíny nebo kouřové líčení, výrazná tvářenka a rtěnka, vyčesané vlasy doplněné klasickým outfitem džíny a triko… prostě co by se vám zdálo ještě v loňském roce naprosto out teď bude o to více in.

  1. Péče o vlasy – messy & hitech

V dnešním světě trendů už výraz „messy“ nemá nic společného se špínou a nepořádkem. Moderní jsou účesy, které vypadají mírně rozcuchaně a přitom romanticky a přirozeně.
Důraz se klade také na zdraví vlasů, přičemž se ho dosahuje nejen použitím kvalitní kosmetiky, ale také nejmodernější techniky. Vlasy, které jsou namáhané pravidelnou úpravou, dnes již nemusí být nutně zničené. To je možné díky dostupnosti technologií, jaké byly před pár lety ještě úplným sci-fi. Velký rozruch mezi kadeřníky po celém světě způsobil například nový fén Dyson Supersonic. Inženýři z firmy Dyson při jeho vývoji dokonce postavili vlasovou laboratoř, aby plně pochopili, jak lidský vlas reaguje na zatížení tahem, teplotou atd. „Aby byl ochráněn lesk vlasů, udržuje inteligentní termostatický čip teplotu vždy pod bodem, který by způsobil poškození vlasů. Navíc tento fén nezpůsobuje bolest zápěstí díky tomu, že nejtěžší součásti jsou umístěny dole a ne nahoře, jako u většiny jiných fénů,“ říká Katsuya Kamo, světově známý japonský kadeřník.
 
Tip na produkt:
Fén Dyson Supersonic
Vysoušeč vlasů v novém pojetí s inteligentní regulací teploty pro lesklé vlasy, s výkonným digitálním motorem. Fén je vyvinutý s ohledem na správné vyvážení. Konvenční systém jsme převrátili naruby a motor uložili do rukojeti. Změna těžiště pozitivně ovlivnila rozložení hmotnosti i tvar vysoušeče. Teplota vzduchu se měří 20x za sekundu a je neustále pod kontrolou. Tím pomáhá předcházet poškození vlasů extrémně horkým vzduchem a chrání tak jejich přirozený lesk.
Rychlé sušení vyžaduje řízený proud vzduchu o vysoké rychlosti. Sušení s tímto fénem už nebude trvat věčnost. Díky ochranné technologii Heat Shield zůstává povrch nástavců chladný a to dokonce i při úpravě vlasů z těsné blízkosti. Nástavce jsou magnetické a proto je lze snadno a rychle vyměnit.
Cena: 10799 Kč vč. DPH

 

  1. Pánská kosmetika

Styl gentlemana je napříč mužskou populací stále více moderní, ať už se jedná o promyšlené outfity, doplňky, životní styl nebo cestování. Vrací se některé techniky, jako např. holení břitvou, muži více pečují o své vlasy pomocí speciálních produktů, používají různé toaletní vody podle příležitosti. In je také zajít si do kadeřnictví a holičství, tedy barber shopu. Určitě pamatujete, kdy se mužům, kteří o sebe pečovali, říkalo metrosexuálové – tato předpojatost je dnes již pasé. S nástupem společenského uvědomění a trendů v oblasti módy, které nahrávají unisex oblečení a androgynii, již používání vlasové kosmetiky a krémů na obličej není rozhodně žádné tabu. Takže dámy, nebojte se svého partnera přesvědčit, že už v koupelně na zrcadle nemusí mít pouze gel na vlasy a deodorant, ale že to jde i jinak. A rovnou mu ukažte jak, spoustu inspirace najde třeba na blogu manface.co.uk.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.