Share |

Kosmetická poradna - odpovědi na čtenářské dotazy

Zkušená kosmetička Lucie odpovídá na další várku čtenářských dotazů. Máte také otázky? Ptejte se mailem - pište na protisedi@protisedi.cz s předmětem KOSMETICKÁ PORADNA, můžete i anonymně.
 
 
V jakém pořadí mám použít sérum a krém proti vráskám? A s jakým časovým odstupem?
Nejdříve používáme séra - hned po vyčištění/odlíčení obličeje, lehce vmasírujeme, použijeme i na oční okolí a jakmile se sérum vsákne, můžeme nanášet krém.
Často v obchodech vidím krémy, které jsou určené na den i noc, ale obsahují UV filtry. Já jsem ale slyšela názor, že na noc se nemá používat krém s UV filtry. Je tomu skutečně tak?
S UV filtry je to trošku složitější. Hlavní je zdravý kožní film, který určuje mimo jiné i to, jak moc se kůže slunečním paprskům dokáže bránit. Je tak dobré pleť nevysušovat, nepoužívat peelingy, agresivní pěny. Jakmile mám pleť zdravou, nepotřebuji extrémně vysoký UV filtr. Už samotné make-upy a pudry mají nějaký UV filtr, tudíž bych na běžné nošení na českém sluníčku používala na den krém třeba jen s nižším UV filtrem. Rozhodně ne na noc. To už jsou - bohužel - jen marketingové triky výrobců.
Je mi 43 let,  mám pleť s rozšířenými žilkami. Používám denní a noční krém, určený pro ošetření kuperózní pleti, ale mám pocit, že pokožku nijak nevyživí a nehydratují, že zřejmě pleť pouze stabilizují. Takže bych  si chtěla ještě pořídit krém proti vráskám jiné značky,  (protože  u této značky ho nevyrábí) a opět v jakém pořadí a s jakým časovým odstupem mám použít  krém pro kuperózní pleť a krém proti vráskám?
Něco proti stárnutí i na rozšířené žilky? V tom případě můžu doporučit Regenerační obličejový olej Arteris od Nobilis Tilia. Nanáší se na vlhkou pleť, pouze 3 kapičky (hned se vsákne, nemastí), pak můžete pleť nalíčit běžným způsobem. Směs olejů sama o sobě pomáhá udržovat v pleti vláhu, chrání pleť před volnými radikály a podporuje zdravý kožní film (pleť má rovněž olejový film). Vybrané výtažky pak působí i na rozšířené žilky.
Chtěla bych poprosit o radu ohledně řasenky. Než si nalíčím řasy, tak si je procesu hřebínkem na řas,y ale i tak mám pořád poci,t jako bych si líčila mokré řasy. Po nanesení řasenky se řasy rozdělí na 5 trsů a vypadá to hrozně, jako bych neměla skoro žádné řasy. Každý večer si na řasy nanáším ricinový olej, vím že nemám husté řasy, ale dlouhé jsou. Chtěla bych nějakou řasenku, která mi řasy pěkně rozdělí, vydrží celý den pěkná a ne že se mi stává, že večer je vybledlá, jako bych nebyla vůbec nalíčená - aby prostě řasy byly pěkně celý den. Řasenky střídám ale vždycky si kupuju nějaké značkové z drogerie.
Děkuji za váš dotaz. Pokud jste takto zkusila už řadu řasenek a dělá vám to každá, pak bych spíš hledala příčinu možná právě v ricinovém oleji, který je na řasy sice skvělý, ale vytváří vámi zmiňované "mokré řasy." Zkusila bych nejdříve víčka každé ráno otřít od zbytků oleje, jemně přepudrovat transparentním pudrem a pak bych vyzkoušela např. řasenku First Class Volume od Alverde, kterou seženete běžně v každé DM drogerii.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.