Share |

Kontroverzní výtvarník Tomáš "Gerry" Břínek bude vystavovat v Rock Café

jedno z děl T.G. Břínka / foto pořadatel akce

TISKOVÁ ZPRÁVA
Vernisáž výstavy
TMBK
1.12. 2015 v Rock Café, Praha
 
 
Nevšední výstavu chystá pražský klub ROCK CAFÉ na poslední měsíc v roce. 1. prosince 2015 zde proběhne vernisáž kontroverzních koláží Tomáše „TMBK“ Břínka, člena ještě kontroverznější party STAY ZMRD. Během vernisáže vystoupí i Nikola mucha, Smrtislav nebo Jan P. Štrupow. Výstava potrvá do 31. prosince 2015.
TMBK nezná hranic a nebojí se žádného tématu. Na paškál si ve svých kolážích bere hlavu státu Miloše Zemana, jeho věrného poskoka Jiřího Ovčáčka, sebevraždu Kurta Cobaina z kapely Nirvana i World Trade Center v New Yorku, zvaný „Dvojčata“, která se stala cílem teroristického útoku 11. Září 2001. „Přijďte se pobavit zasmát, nebo si na mě jen zanadávat na mou výstavu koláží. Jediné, co prosím nečekejte, je umění,“ zve na vernisáž sám autor Tomáš Břínek.
Na své si přijdou i milovníci hudby, kteří si na vernisáži budou moct i hudební premiéru. Krom zpěvačky Nikoly Muchové zvané Mucha a kapely Smrtislav v akustickém setu zde totiž vystoupí kontroverzní postavička pražské hudební scény Jan P. Štrupow, čili Honza Štrup působící v minulosti v kapelách Rybičky 48 nebo Medvěd 009. Tentokrát poprvé představí svůj sólový projekt. Pro ty, jimž se nebude chtít domů ani po 22. hodině, rozbalí svůj set DJské duo Them Darned Teenagers.
Tomáš Břínek je grafik, fotograf a také muzikant. Jeho grafiky se proslavily především díky uskupení STAY ZMRD, jehož je spoluzakladatelem. Skupina má na sociální síti Facebook 46.000 příznivců, které získala prostřednictvím příspěvků, proti nimž je černý humor slabým odvarem. „Nabízíme odpady ze dna internetových žump, zhovadilé události dní všedních i nevšedních a prezentace mravně zpustlých názorů na zavrženíhodná témata,“ popisují členové STAY ZMRD svojí činnost.
Více info na: www.facebook.com/TMBKOFFICIAL
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.