Share |

Koncert tip: The Devin Townsend Project @ Roxy

foto: pořadatel akce

Kanadský multitalentový maniak DEVIN TOWNSEND se vrátí se svým hudebním projektem do Roxy, aby zde po boku s dalšími vynikajícími kapelami PERIPHERY a SHINING obstarali jeden z vrcholů jarní koncertní sezóny v Česku.
 
THE DEVIN TOWNSEND PROJECT je hudebním seskupením, které je několik posledních let na svém pomyslném vrcholu a vzhledem ke kvalitě nahrávek, které produkuje s neuvěřitelnou intenzitou, ze hudebního piedestalu jen tak nezmizí. V čele této hudební formace samozřejmě netrůní nikdo menší, než samotný Devin Townsend, kanadský multiinstumentalista a nadpozemský hudební talent. Hudba, kterou Devin svému hudebnímu tělesu šije na míru, má neskutečné grády, a ať již sáhne do kteréhokoli období své tvorby, vždy vykouzlí všeobjímající zvuk, ve kterém nenajdete ani skulinku, a nad vším tím rachotem si můžete užívat hitové melodie a křišťálově čistý vokál, díky němuž s prstem v nose brilantně vyzpívá všechny bohatě vyklenuté refrény.
 
Devin Townsend českému publiku svoji účast dlouho dlužil, ačkoli si zde během let získal početnou fanouškovskou obec. Jeho vystoupení na festivalu Brutal Assault bylo první vlaštovkou, která naznačila, že při jeho české klubové premiéře bude na co se těšit! Od takto univerzálního a nevyzpytatelného umělce se můžeme dočkat lecčeho, ale vždy to bude nezapomenutelný zážitek.
 
Ne zcela známým faktem je, že mladý dvacetiletý Townsend odstartoval svoji mezinárodní kariéru po boku fenomenálního kytaristy Steva Vaie, jemuž nazpíval album „Sex & Religion“ a poté s ním odjel i celosvětové turné. Traduje se, že zatímco Steve Vai byl prý okamžitě ohromen talentem mladého Kanaďana, Townsend si paradoxně Vaiovy velikosti a slávy v době, kdy dostal nabídku, příliš vědom nebyl.
 
V současnosti je Devin Townsend zavedeným pojmem na světové scéně progresivní hudby a ohromující je nejen stále vysoko nastavená laťka, ale i žánrový záběr, který tento hudebník dokázal obsáhnout: hard rock, ambient, progresivní rock či metal, thrash, death, industriál, elektronika, pop, klasický metal, country, blues, psychedelie, taneční hudba či různé více či méně potrhlé experimenty. Přesto přese všechno nikdy nezapomněl na svůj poctivý metalový základ a kořeny. S Devinovou hudbou se zkrátka nenudíte, můžete si zameditovat, zatančit, nechat se vystíhovat nebo roztrhat na kusy.
 
Celé turné absolvují další dvě známé a velezajímavé formace. Pokud jste seznámeni s tvorbou PERIPHERY, jistě se nepodivíte faktu, že si je jako předkapelu vybrali pro své turné právě giganti progresivní hudby jakými jsou DREAM THEATER. PERIPHERY se během šesti let stali pojmem na scéně moderního a progresivního metalcoru/djentu a právě probíhající turné je dalším významným krokem v jejich kariéře.
 
Neuvěřitelně barvitá hudba, ve které se najdou jak příznivci progresivní metalové moderny, melodického metalcoru anebo „meshuggah-matematiky“.
 
Celý koncert pak otevře norské avantgardní těleso SHINING, které sklidilo obrovskou pozornost například na letošním ročníku Brutal Assault festivalu.
 
Vstupenky na tento koncert jsou již k dostání ve všech běžných předprodejních sítích. Bližší informace na www.obscure.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.