Share |

Koncert Midi lidi a Tata bojs vynesl galeriím 134 945 Kč

Midi Lidi na fenefičním koncertě, foto JK

 
Benefice pro nekomerční galerie vynesla 134 945 Kč
Je spočítáno, je uzavřeno. Benefiční koncert kapel Tata Bojs a Midi lidi v Paláci Akropolis, který byl definitivní tečkou za letošním nultým ročníkem Galerijního víkendu, přinesl organizátorům bezmála 135 tisíc korun, jimiž v  příštím roce budou podpořeny výstavní projekty nekomerčních galerií v Praze. Upřednostňovány budou ty, související s Galerijním víkendem. „Chceme tak dosáhnout dalších synergických efektů“, říká Ivo Slavík z občanského sdružení Dvojka sobě, které provozuje pořádající (A)VOID Gallery. Ta už několik let úspěšně oživuje kulturními projekty vltavskou náplavku v Praze 2 a svým vizionářstvím přivedla do lokality další subjekty.
Statistické údaje:
Vstupenky si zakoupilo 540 návštěvníků, kteří tak jednou návštěvou koncertu podpořili celou sérii připravovaných akcí.
Ten letošním přivedl během víkendu 15. – 16. října do zúčastněných galerií tisíce návštěvníků. Pomyslnému žebříčku vévodil DOX v pražských Holešovicích, který přivítal bezmála dva tisíce návštěvníků. V některých galeriích stoupla návštěvnost i více než desetkrát a s jejich činností se seznámilo mnohonásobně víc návštěvníků než v jiných dnech a víkendech. Bude skvělé, najdou-li noví návštěvníci cestu do galerií častěji, nebo, stanou-li se z nich sběratelé umění.
Obecně lze říct, že nejúspěšnější byla větší zařízení, která kromě výstav nabízejí i další doprovodné programy. Vedle zmíněného DOXu také například Trafačka, Chovská tvrz a rovněž MeetFactory. A pak také galerie v centru. Čím dále od centra, tím se návštěvnost snižovala. Velký úspěch zaznamenala i komentovaná prohlídka Národní technické knihovny, kterou vedl architekt Petr Lešek, jeden z autorů projektu. Knihovnu si přišlo prohlédnout více než tři sta zájemců.
Nultý ročník Galerijního víkendu ukázal cestu do galerií novým návštěvníkům a v příštím roce bude organizován rovněž v Brně.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.