Share |

Koncert, který rozprášil hasicí přístroj

Einstürzende Neubauten "31"
Einstürzende Neubauten
Lukáš Kadeřábek / protišedi.cz

V pátek se ve smíchovské MeetFactory událo drama, u kterého asistovali i příslušníci policie ČR. Pankáči vykouřili potkávací továrnu hasicím přístrojem a redaktoři Protišedi, Pauline Berger, Luciáš F. Svoboda a fotograf Lukáš Kadeřábek byli u toho.

BERLÍN ZASE V PRAZE

Pokud ráno při čištění zubů otloukáte kartáčkem sklovinu a držátkem od něj zas vodovodní trubky, je více než pravděpodobné, že jste páteční noc strávili ve společnosti legend industriální scény, totiž Einstürzende Neubauten. Večírek se uskutečnil v MeetFactory a návštěvníci a návštěvnice se dočkali bohatého programu, kterému vévodila originální karaoke room, rozuměj místnost, kde se dosti hlasitě zpívalo.

Aparaturu dovezli členové EN z Berlína a společně s ní na Smíchov dorazila i berlínská atmosféra. Blixa želbohu nedorazil (nikdo se tak nedozvěděl odpověď na faq, zda Bargeld zase přibral) a část fanoušků jeho absence rozlítila natolik, že se MeetFactory během večera bipolárně rozdělila. 

BIPOLÁRNÍ MEETFACTORY

Zatímco jedni se dožadovali vrácení peněz a cítili se býti podvedeni, že se žádný plnohodnotný koncert Einstürzende Neubauten neuskuteční, druzí si užívali industriálních vibrací a originální šou a kašlali na detaily. Právě takoví přihlížející jen nepřihlíželi, ale aktivně se zapojovali do dění kolem. Zkrátka, Einstürzende Neubauten bylo ten večer jednatřicet a MeetFactory se proměnila v továrnu na industriální improvizaci.

Postupně vystoupili novostavbový kytarista Joachim Arbeit, jeden ze zakladatelů ENek, N.U.Unruh, DJ Cheesy a především Alexander Hacke, který se ale stal i smutným narozeninovým oslavencem. Jakýsi punkem opojený pomatenec mu totiž rozbil nádobíčko (více informací čti tady).

MOŘE MLHY

Předtím, než i původně pozitivně naladěnou skupinu fanoušků otrávil štiplavý kouř z hasicího přístroje a exploze hněvu, úřadoval DJ Cheesy, který se dožadoval mlhy, "More fog, more fog", křičel. Dav mu odpovídal po svém: "More fuck, more fuck"

Cheesy se mlhy před půlnocí dočkal a nakonec jí bylo v MeetFactory moře.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.