Share |

V srpnu bude první ročník akce Noir Film Kokořín

Co takhle výlet na Kokořín za filmem?
foto: pořadatel akce

Ve středu 21. srpna bude zahájen první ročník nového filmového festivalu organizovaného filmovými nadšenci, který se věnuje žánru filmu noir. Na hradě Kokořín a v jeho nejbližším okolí budete mít možnost během pěti festivalových dní zhlédnout sbírku klasických filmů, užít si doprovodný program, výlety po Kokořínsku či noční prohlídky hradu a zajímavé hosty.
 
Co je film noir?
Filmem noir se označuje několik stovek filmů, které vznikly ve 40. a 50. letech minulého století převážně v USA. O filmu noir se mluví jako o nejkomplexnějším a nejinteligentnějším hollywoodském žánru. I dnes jsou noirové filmy smysluplnou zábavou – napínavé detektivní zápletky se odehrávají v pulsujícím tempu, příběhům nechybí krásné ženy a osudová láska a zajisté si vás získají i cynická soukromá očka se smyslem pro humor a spravedlnost. Jste-li fanoušky detektivních románů drsné školy amerických autorů – Dashiella Hammetta, Raymonda Chandlera a dalších, neměli byste si koncem srpna nechat ujít možnost vidět kvalitní zpracování těchto literárních předloh.  
 
Film, noční hrad a černé pivo
Dvaadvacet filmových představení řazených do několika tématických sekcí se uskuteční během pěti festivalových dnů ve 4 večerních projekcích na nádvoří hradu, 15 odpoledních v galerii Truhlárna a v sále restaurace Pobuda, 2 speciálních a 1 půlnoční projekce. Jednou ze sekcí budou noirové filmy s Marilyn Monroe a československý noir. Atrakcí pro rodiny s dětmi bude jistě kyvadlová festivalová doprava mezi jednotlivými místy projekcí zajištěná motorovým vláčkem Kokořík. Speciální noční prohlídky hradu a hudební koncerty budou součástí doprovodného programu – o zábavu je tedy postaráno i mimo čas filmových projekcí. V nabídce „noirových“ nápojů nebude chybět černé festivalové pivo.
 
Praktické informace
Festival se koná od středy 21. 8. do neděle 25. 8. 2013 v překrásném prostředí Kokořínska. Ubytování v okolních penzionech, hotelech nebo v autokempu doporučujeme vzhledem k jejich omezené kapacitě zajistit s dostatečným předstihem. Informace o programu, festivalových pasech a jednorázovém vstupném budou postupně zveřejňovány na webových stránkách festivalu www.noirfilmkokorin.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.