Share |

Kolekce SPEKTRUM šperkařky Dany Bezděkové

Designérka šperků Dana Bezděková představuje kolekci šperků SPEKTRUM. Kolekce pracuje se dvěma základními geometrickými tvary, kruhem a čtvercem, a sedmi barvami světelného spektra, které se na stříbrných špercích objevují v podobě vsazených perel a kamenů.
Ikonou kolekce je sedm extravagantních prstenů, z nichž každý reprezentuje jednu barvu světelného spektra. Kombinuje se v nich základní materiál, stříbro, s barevnými kameny, plasty a dalšími povrchovými úpravami. V kolekci proto postupně najdeme červené plexi, oranžový corian se zirkony, plátkové zlato a žlutý zirkon, zelený corian, tyrkysy, modrý plast a fialové ametysty.
Obroučky prstenů i jejich část nad prstem pracují vždy buď s tvarem kruhu, nebo čtverce a v záměrně předimenzované velikosti předvádějí, jak by mohly vypadat šperky budoucnosti.
Na extravagantní prsteny navazuje nositelná část kolekce, která dále pracuje s tvarem kruhu a čtverce. Obsahuje prsteny, náušnice a náhrdelníky v čistých tvarech ze stříbra, na nichž se barvy spektra, jako dotek světelného paprsku, objevují ve vsazených perlách a kamenech.
„Skutečnost, že pro nás viditelné, zdánlivě bezbarvé, světlo obsahuje různě barevné frekvence, mě již dlouho fascinuje. V nové kolekci jsem chtěla jednotlivé barvy spektra představit v podobě velkých prstenů, kde barva hraje hlavní roli a tvary se proto záměrně drží pouze dvou základních – kruhu a čtverce. Kromě barevného spektra, zahrnuje kolekce také spektrum technik – montovanou technologii, litý šperk, 3D tisk a spektrum materiálů a povrchových úprav - stříbro, kameny, perly, plasty, zlato, ruthenium a rhodium.“

/fotogalerie na FB/

-

Dana Bezděková je designérka šperků. Vystudovala umělecko-průmyslovou školu v Turnově. Účastnila se mnoha společných i samostatných výstav doma i v zahraničí, je zastoupena ve sbírkách Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Navrhla a realizovala insignie pro Literární akademii Josefa Škvoreckého (2002). Její šperky lze zakoupit v pražských galeriích, v ateliéru Dany Bezděkové nebo prostřednictvím vlastního eshopu www.danabezdekova.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.