Share |

Knižní tip: Ondřej Kundra - Putinovi agenti

Ondřej Kundra je redaktor Respektu, který se dlouhodobě zajímá o tajné služby a o Rusko. Před několika měsíci vyšla jeho kniha Putinovi agenti varující před infiltrací tajných služeb a pohrobků KGB do českého prostředí.
 
"Věděli jste, že Rusko z našeho území nikdy nestáhlo své tajné agenty, naopak jejich počet výrazně posílilo?" ptá se sugestivně anotace. 
Pokud vás tahle problematika zajímá, případně jste prostě zvídaví a/nebo ostražití, mohla by to být knížka pro vás. Jdou-li zpravodajské hry mimo vás a máte tisíc jiných zájmů, možná vám sucharský styl a "blbá nálada" díla nesednou. Osobně nedokážu posoudit, jak moc věrohodné jsou různé divoké údaje, zejména ty z ústního podání, a zda je tedy kniha literaturou faktu, nebo literaturou spekulací. Autor ovšem nemá pověst šílence, nýbrž respektovaného investigativce a laureáta několika novinářských cen, takže spíše bude třeba brát ta různá neveselá zjištění vážně. Což asi není dobrá zpráva.
Ukázka z knihy (pdf, epub)
 
Kniha stojí těsně pod 250 korun, v elektronické verzi na ereadingu jen 149 a navíc je zde ukázka, nebo si můžete knihu na 21 dnů vypůjčit za 69 korun; nakladatelem je Bizbooks.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.